Vesimelonista saa paremman makuista nerokkaalla tavalla: "Kuin makunystyröilläsi olisi pirskeet suussa"

1:28 Kaksi helppoa tapaa paloitella vesimeloni
KATSO MYÖS VIDEO: Näin vesimeloni kannattaa paloitella!

Vesimelonista saa helposti entistäkin paremman makuista, vinkkaavat kokit.

Kuten aiemmin olemme kertoneet, vesimeloni on monipuolinen hedelmä, jota voi syödä sellaisenaan, tai vaikka hyödyntää kesän herkkuruoissa. Vesimeloni sopii esimerkiksi erilaisiin salaatteihin tai jopa grillattavaksi.

Vinkkasimme heinäkuussa myös parhaan tavan vesimelonin pilkkomiseen.

Nyt New York Post kertoo puolestaan tärpit vesimelonin maustamiseen. Oletko tullut ajatelleeksi, että vesimeloni kannattaisi maustaa ripauksella suolaa?


Tämän takia vesimeloniin kannattaa lisätä suolaa

Teksasilainen keittiömestari John Carpenter kertoo vesimelonin suolaamisen olevan hyvin yleistä Yhdysvaltain eteläisissä osissa.

– Suola poistaa vesimelonin kitkeryyttä ja korostaa makeutta. Se saa myös sylkirauhaset aktivoitumaan, jolloin vesimeloni tuntuu entistäkin mehukkaammalta, Carpenter kertoo.

Kokki suosittelee ripottelemaan vesimelonin päälle isokiteistä suolaa, kuten Maldonia tai himalajan suolaa. Myös kokki Isaac Walker suosittelee vesimelonin suolaamista, sillä se on yksinkertainen tapa nostaa hyvä raaka-aine uudelle tasolle.

– Suola ei ole maustaja tai mauste – se on vahvistaja, eli se vahvistaa ruoassa jo olemassa olevia makuja, Walker kuvailee Fox Newsille ja jatkaa vielä:

– Jonkun suolaisen asian lisäämisen jollekin makealle, kuten vesimelonille, on kuin makunystyröilläsi olisi pirskeet suussa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja