Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helppo niksi liian kitkerien hedelmien makeuttamiseen – eikä kyse ole sokerista!

greippi vitamiini kirpeys hapan makea
greippi vitamiini kirpeys hapan makeaShutterstock
Julkaistu 13.03.2019 07:12

Emmi Niiniaho

Alkuvuodesta sesongissa oleva greippi on sangen terveellinen, mutta osan mielestä hieman liian kitkerä tai hapan. Makeutta lisätäkseen hedelmän päälle ei kannata lisätä kuitenkaan sokeria.

Oletko lukenut greipin lukuisista terveysvaikutuksista, mutta et saa syötyä sellaista ilman, että joudut vääntelemään naamaasi? Harva arvostaa greipin kirpeyttä sellaisenaan, mutta yksinkertaisella keinolla siitä saa helpommin nautittavaa.

Greippiä voi hyödyntää myös ruoanlaitossa, mikä poistaa hieman hedelmän kitkeryyttä.

Lue myös: Kuusi yllättävää ruokaa, joita herkkävatsaisen kannattaa välttää

Maut tasapainoon

Salainen ainesosa greipin makeuttamiseen on suola, kertoo The Kitchn. Suola saa greipin maistumaan vähemmän happamalta ja tekee siitä myös makeampaa. Toki myös sokerilla saa greipin maistumaan makeammalta, mutta sokeri oikeastaan peittää maut, kun suola taas tasapainottaa makuja.

greippi
Greippien happamuus ei miellytä kaikkia.Shutterstock

Käytännössä suola neutralisoi hedelmän vahvan happaman maun, jolloin lopputuloksesta tulee makeampi. Eikä suolaa tarvitse ripotella greipin päälle mitenkään kilokaupalla, sillä ei hedelmästä varsinaisesti suolaistakaan haluta. Happamuuden poistamiseen riittää kevyt ripottelu suolaa puolikkaan greipin päälle.

Niksi toimii greipin lisäksi muillekin hedelmille, kuten happamille appelsiineille, hieman liian raaoille kiiveille, marjoille ja jopa vihreille omenille. Sirottelemalla hedelmälle ripauksen suolaa, voit nauttia hedelmän makeudesta happamuuden sijaan.

Lähde: The Kitchn

Lisää aiheesta:

Mikä ihmeen viinikivi? Näin hyödynnät sitä leivonnassaEthän sorru yleiseen säilytysmokaan? Näin pidät banaanit tuoreena pidempäänLisää tätä ainesosaa drinkkeihisi – ja se voi pelastaa sinut krapulalta! Tuttu ainesosa taikoo hedelmistä herkullisempia kuin koskaan ennen – ja ilman ylimääräisiä kaloreita! Lopeta heti! 7 ainesosaa, joita ei koskaan pitäisi lisätä smoothieenRuoat, jotka saattavat tehdä sinut entistä nälkäisemmäksi – joukossa yllätyksiä!
HedelmätRuokaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmät
  • 11.11.18:49
    Ruoka

    Mitä uutta Suomi syö ja viljelee vuonna 2050? Tutkija vastaa

  • 11.11.06:49
    Ruoka

    Terveyspommit, joita kannattaa nyt napata ostoskoriin – Henri Alén ylistää: "Mielettömiä"

  • 10.9.17:02
    Ruoka

    Mistä tietää, että omena on kypsä?

  • 10.8.17:33
    Ruoka

    Syötkö jo? Tätä hedelmää ehdotetaan uudeksi superruoaksi

  • 2.8.09:54
    Ruokaniksit

    Oletko hoksannut tehdä näin klementiinille? Täydellinen kesäherkku syntyy vaivatta