Fruktoosi eli hedelmäsokeri on saanut huonon maineen ja siksi osa suomalaisista jopa välttää hedelmien syömistä. Turhaan, sanovat ravitsemuksen asiantuntijat.
Osa suomalaisista rajoittaa hedelmien syöntiä, koska pelkää saavansa liikaa sokeria.
Ravitsemustieteen professorin Mikael Fogelhomin mukaan suomalaisten ongelma ei kuitenkaan ole liiallinen sokerin saanti vaan liian vähäinen kasvisten ja hedelmien syöminen.
– Vain 20 prosenttia suomalaisista pääsee edes puoleen kiloon päivässä.
Mitä myyttejä ja väärinkäsityksiä ravitsemukseen ja ruokaan liittyy? Tutkittua tietoa ruoasta Hyvä paha ruoka -tapahtumassa tarjoilivat professorit Mikael Fogelholm ja Marina Heinonen sekä yliopistonlehtori Tiina Jääskeläinen Helsingin yliopistosta.
Keskustelu hedelmistä sokeripommeina on lähtenyt liikkeelle siitä, että hedelmien sisältämä sokeri, fruktoosi, on saanut pahan maineen.
