Ravintola New Jerseyssä asetti porttikiellon alle 10-vuotiaille: Loppu "hullulle sotkulle ja tilaa vieville syöttötuoleille"

Henri Alén tyrmää yleisen harhaluulon fine dining -ravintoloista: "Se on ihan palturipuppua" 1:04 Henri Alén tyrmää yleisen harhaluulon fine dining -ravintoloista: "Se on ihan palturipuppua"
KATSO MYÖS: Henri Alén tyrmää yleisen harhaluulon fine dining -ravintoloista: "Se on ihan palturipuppua".

Voiko pienet lapset ottaa mukaan ravintolaan vai pitäisikö paikka rauhoittaa aikuisten ruokailulle?

Lapset ravintolassa on aihe, joka herättää tunteita puolesta ja vastaan.

Kaikki lapset eivät luonnollisesti käyttäydy samalla tavoin ja ravintolavisiitti saattaa sujua asiallisemmin kuin osalla aikuisista. Ja toisaalta, lapset ovat lapsia – eivätkö he saisi näkyä ja kuulua?

Osan mielestä ei.

Yhdysvalloissa New Jerseyssä sijaitseva Nettie's House of Spaghetti nimittäin lätkäisi ravintolaansa porttikiellon alle 10-vuotiaille, kirjoittaa Delish.

"Haluamme nauttia päivällisestämme"

Ravintola teki ilmoituksensa sosiaalisessa mediassa viime viikolla, jonka jälkeen julkaisu lähti kiertämään ympäri internettiä. 

– Me rakastamme lapsia. Me todella aidosti rakastamme. Mutta viime aikoina lasten sovittaminen Nettie'siin on ollut äärimmäisen haastavaa. Melutason, syöttötuolien vievän tilan, hullujen sotkujen siivoamisen ja ravintolassa juoksevien lasten vastuun välissä olemme päättäneet, että on aika ottaa tilanne haltuun. Päätöstä ei tehty kevyesti, mutta viimeaikaiset tapahtumat ovat sysänneet meidät toteuttamaan tätä uutta politiikkaa, julkaisussa lukee.

Ravintola toteaa julkaisussa tiedostavansa, että päätös saattaa suututtaa joitakin ihmisiä, mutta he uskovat, että uusi ikäraja on kuitenkin paras päätös heidän liiketoiminnalleen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Osa kommentoijista toden totta pahoitti mielensä ravintolan päätöksestä, mutta Nettie's on saanut myös runsaasti tukea osakseen. Osa tukijoista on vieläpä nuorten lasten vanhempia.

– Puoli tusinaa ihmistä on lähettänyt tämän julkaisun minulle viimeisen vuorokauden aikana ja odottanut minun olevan raivoissani, koska Nettie's on suosikkiravintolamme ja meillä on kotona 3-vuotias tytär. En ole todellakaan tuohtunut ja olen Nettie'sin kanssa samaa mieltä tuhatprosenttisesti. Emme ole ikinä edes harkinneet vievämme taaperoamme Nettie'siin – haluamme nauttia päivällisestämme, saada hengähdystauon ja uskon, että kaikki muut tuntevat samalla tavoin, käyttäjä @minnie.castevet kirjoitti Nettie'sin Instagram-julkaisun alle.

Samankaltaiset vedot ravintoloilta ovat aikaisemminkin jakaneet kansan mielipiteitä. Kalifornialaisravintola kielsi muutama vuosi sitten äänekkäät ja itkevät lapset ja uusiseelantilainen ravintola taas alle 12-vuotiaat lapset. Varsinkin Uudessa-Seelannissa sijaitsevan ravintolan tapauksessa moni ravintolakävijöistä kiitteli päätöstä vuolaasti.

MTV Uutiset on kirjoittanut myös isästä, joka kyllästyi lapsia tuomitseviin aikuisiin ravintoloissa. Isän mukaan ravintolaan uskaltautuneet vanhemmat haluavat vain, että joku muu kokkaa heille ja siivoaa lapsen tekemät sotkut.

Katso myös: Espoolaisen ruokakaupan kassalla ei hötkyillä! Tällainen on hidas kassa

Espoolaisen ruokakaupan kassalla ei hötkyillä! Tällainen on hidas kassa 1:05
Espoon Ison Omenan K-Citymarketissa on niin sanottu hidas kassa, jossa asiakas voi asioida kaikessa rauhassa ja vaikka rupatella myyjän kanssa.

Lähde: Delish

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!