Et kai tee sushille näin? Sushiravintoloitsija: "Älä nyt ainakaan laita inkivääriä päälle"

1:18 Syötkö sushin näin? Sushiravintoloitsija: "Älä nyt ainakaan laita inkivääriä sushin päälle"
KATSO VIDEO: Miten sushi kannattaisi kotioloissa syödä, ja miten nigiri dipataan oikeaoppisesti soijaan? Maija's Sushi & Kitchen -ravintolan Maija Flytström kertoo perusperiaatteet sushin syömiseen.

Kuinka kylmää sushin tulisi olla, ja miten nigiri dipataan oikeaoppisesti soijaan? Maija's Sushi & Kitchen -ravintolan Maija Flytström kertoo perusperiaatteet sushin syömiseen.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin marraskuussa Helsingin Viikissä, keskellä kerrostalolähiötä sijaitsevasta Maija's Sushi & Kitchen -sushiravintolasta. Yleinen kustannusten nousu ja epävakaa maailmantilanne näkyvät nyt selkeästi yritystoiminnassa, ja suosittu ravintola kärsii liikevaihdon laskusta sekä asiakaskadosta.

– Luulen, että ihmisillä on ehkä sellaista yleistä pelkoa takapuolessa, että kuinka paljon hinnat nyt vielä nousevat ja sähkön hinta nousee. Meillä on tällainen luksustuote ja siitä on varmaan sitten helppo karsia, ravintoloitsija Maija Flytström pohti MTV Uutiset Livessä.

Sushiravintoloitsija ei kuitenkaan hevillä lannistu, vaan uskoo laadukkaista raaka-aineista tehdylle käsityöläissushille olevan tulevaisuudessakin kysyntää.

Näin sushi kannattaa nauttia: "Älä nyt ainakaan laita inkivääriä päälle"

Flytström ei halua missään nimessä haukkua markettisushia, sillä sillä on ollut todella iso merkitys suomalaisten sushi-innostuksen ja -tietämyksen kasvussa.

– Sitten taas meillä on joitain asiakkaita, jotka ihmettelevät, että miten tämä teidän sushi on lämmintä, koska on totuttu siihen, että sushi on kylmää, mitä se ei saisi olla.

Flytström kertookin aina neuvovansa asiakkaita sushin tarjoilulämpötilaan liittyen.

– Jos nyt ostaa markettisushia, niin muistakaa pitää sitä pöydällä vähintään puoli tuntia, että se ei ole enää niin jääkylmää.

Flytström neuvoo myös olemaan tarkkana soijan kanssa: nigirin uittaminen kastikkeessa ei ole hyvä idea.

–  Älä nyt ainakaan laita inkivääriä sen sushin päälle myöskään. Se on semmoinen juttu, mitä suomalaiset tekevät todella paljon.

Miksi inkivääriä ei saisi laittaa sushin päälle? Miten nigiri kuuluu dipata soijakastikkeeseen? Katso videolta jutun yltä sushiravintoloitsijan vinkit!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja