Eric söi 18 eri Michelin-ravintolassa yhdessä päivässä – näin paljon se maksoi

Syötkö sushin näin? Sushiravintoloitsija:"Älä nyt ainakaan laita inkivääriä sushin päälle" 1:18 Syötkö sushin näin? Sushiravintoloitsija:"Älä nyt ainakaan laita inkivääriä sushin päälle"
KATSO MYÖS VIDEO: Syötkö sushin näin? Sushiravintoloitsija: "Älä nyt ainakaan laita inkivääriä sushin päälle"

Newyorkilaismies rikkoi herkullisen maailmanennätyksen syötyään yhden päivän aikana useammassa Michelin-ravintolassa kuin kukaan koskaan aiemmin.

34-vuotias Eric Finkelstein onnistui lokakuisella ruokaretkellään aterioimaan peräti 18 eri Michelin-ravintolassa yhden päivän aikana New Yorkissa.

Vaikka itse suoritus oli vain päivän mittainen, tempauksen suunnittelu vei CNN:n mukaan terveydenhuollon IT-konsulttina työskentelevältä Ericiltä peräti 14 kuukautta. Aikaa kului erityisesti siihen, että kulinaristi sai varattua pöydän 18 eri ravintolasta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

– Suunnittelu oli puolet haasteesta. Piti saada ravintolat suostumaan ja löytää looginen sekä toimiva reitti ravintoloiden läpikäymiseen, tuore maailmanennätysmies kertoi CNN:n haastattelussa.

Guinnessin ennätystenkirja noteerasi Ericin suorituksen joulukuussa. Aiemmilta vuosilta miehellä on jo hallussa kaksi pöytätennikseen liittyvää maailmanennätystä. 

Näin Ericin urakka eteni

Eric otti yhteyttä yhteensä 80 ravintolaan, mutta sai vastauksen vain kymmeneltä. Neljä näistä ravintoloista menetti kuitenkin tähtensä, kun vuoden 2022 Michelin-opas julkaistiin. Tämä tapahtui vain 20 päivää ennen Ericin virallista ennätysyritystä.

Lopulta Eric onnistui kuitenkin haalimaan kasaan tarvittavan määrän sopivia ravintoloita ennätyksen yrittämistä varten.

Eric aloitti urakkansa 36 dollarin grillatulla avokadosalaatilla Le Pavillon -ravintolassa. Sen jälkeen mies siirtyi nauttimaan 25 dollarin kaviaariannoksen Caviar Russe -ravintolassa. Päivään mahtui myös muun muassa kampasimpukoita, tartaria, ostereita ja puolukkaa. Ravintolakierros päättyi Noda-ravintolaan, jossa tarjoiltiin merisiilillä ja kaviaarilla höystettyä japanilaista chawanmushi-munavanukasta.

Useamman satasen loppulasku

18 ravintolan kierroksen loppulasku oli lopulta 494 dollaria eli noin 456 euroa, jonka päälle Eric maksoi vielä verot ja tipit. Kierros kesti lopulta 11 tuntia. Hinta ei sinänsä ole paha, sillä monen ruokalajin illallinen yhdessäkin huipputason Michelin-ravintolassa voi maksaa saman verran.

Eric kertoo CNN:lle lapsuuden lempinimensä olleen "viimeistelijä", sillä hänellä oli tapana aina syödä muiden annokset loppuun. Michelin-ravintolakierros vaati kuitenkin jo melkoista ruokahalua.

– Tulin kyllä todella kylläiseksi. Kun kaksi kolmasosaa ravintoloista oli käyty, aloin hieman jännittää ruokahaluani. Seuraavana päivänä en syönyt melkein mitään, Eric nauroi CNN:n haastattelussa

Lähde: CNN

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.