Paras tapa valmistaa nuudelit – helpot hittiohjeet testiin: "Hullun hyvää"

Testissä kananmakuiset pikanuudelit – selkeä makuvoittaja löytyi testissä syntisen herkullisen liemensä ansiosta: ”Yllättävä kulinaristinen nautinto!” 5:54 Testissä kananmakuiset pikanuudelit – selkeä makuvoittaja löytyi testissä syntisen herkullisen liemensä ansiosta: ”Yllättävä kulinaristinen nautinto!”
KATSO MYÖS VIDEO: Pikanuudeleiden makutestissä löytyi selvä voittaja.

Nuudelit sopivat monenlaisiin ruokiin. Nappaa tästä parhaat nuudelireseptit arkeen!

Nuudelit ovat verrattain edullista ruokaa ja niistä voi loihtia monenlaisia maistuvia arkiruokia.

Monet popsivat nuudeleita ihan sellaisenaankin, ensin mausteliemessä keitettynä. Rohkeimmat nuudelinystävät napostelevat nuudelinsa täysin kypsentämättöminä, sipsien lailla dippikastikkeeseen dipaten.

Jos kuitenkin haluat hieman monipuolisemman aterian nuudeleista, testaa näitä ohjeita.

Hannan himonuudelit testiin

Ruokavaikuttaja ja kokki Hanna Himangan (ent. Gullichsen) Kokin kotiruokaa -keittokirjassa (Otava 2020) vinkataan ohje koukuttaviin himonuudeleihin. Hanna kokkasi himonuudeleita keväällä 2020 Instagramin Sunnuntaiserviisi-livelähetyksessä ja ohjeesta tuli heti hitti. 

– Nuudeleihin laitetaan vihanneksia ja kasviksia sen mukaan, mitä kaupasta löytyy. Keväällä käytin varhaiskaalia, kesällä kiinankalia. Joka tapauksessa ruokaan uppoaa melkein kilo kasviksia ihan huomaamatta, Hanna sanoo.

Himonuudeleiden nimi tulee ruokalajin koukuttavasta kastikkeesta, joka sisältää riisiviinietikkaa, soijakastiketta ja seesamiöljyä.

– En haluaisi koskaan, että ihmiset hankkivat mausteita vain yhden ruoan takia. Himonuudeleissa on kastike, jota voi käyttää tosi monessa muussakin ruoassa. Kun sen on kerran maistanut ja tajunnut, kuinka hullun hyvää siitä tulee, niin purkit löytävät käyttöön muussakin ruoanlaitossa, Hanna lupaa.

Katso Hannan himonuudeleiden ohje ja kokeile kotona suosikkiohjetta!

Henri Alénin suosittua uunilohta nuudeleiden kera

Perinteinen uunilohi maistuu suomalaisille vuodesta toiseen ja on yksi kiistattomista arkiruokasuosikeista. Oman säväyksensä klassikkoruoalle on antanut muun muassa tunnettu kokki ja ravintoloitsija Henri Alén. Alén esittelee Idän ihmelohi -reseptinsä tekemässään Henkan keittiössä -keittokirjassa (Readme 2020),

– Se on töiden jälkeisessä nälässä ja aika tyhjäpäisessä tilassa syntynyt. Se on ensisijaisesti helppo ja nopea, mutta ihmeellisen hyvä – ihmelohi siis, Alén kuvailee reseptiään.

Itämaisittain maustettu lohi nautiskellaan nuudeleiden kera.

Kari Aihisen helppo nuudeliruoka

Kokki Kari Aihinen vinkkasi MTV:n Kaappaus keittiössä -ohjelmassa vuonna 2020 helpon nuudeliwokin ohjeen. Ruoan voi syödä sekä lämpimänä että kylmänä. 

– Tämä on mielestäni aika hemmetin hyvää. Terveellisyys on huipussaan: vähän öljyä, paljon kasviksia ja vähän munanuudelia, Aihinen totesi reseptistään ohjelmassa.

 

Ramen on varma hitti

Ramen on eräänlainen japanilainen nuudelikeitto, josta on olemassa lukuisia erilaisia reseptivariaatioita. Voit käyttää ramenin valmistukseen varta vasten olemassa olevia ramen-nuudeleita tai esimerkiksi munanuudeleita. 

Helpon kanaramenin ohjeen jakoi MTV:n Huomenta Suomen televisiokatsojille aikoinaan kokki Marcos Gois. Tämä herkullinen ramen valmistetaan broilerinkoivista. 

Tärkeintä ramenissa on sen mausteliemi, jonka valmistukseen kannattaa panostaa.

Nappaa ohje: Helppo kanaramen

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!