Mainos

Himonuudelit – Hannan helpossa reseptissä on niin koukuttava kastike, että se vie ja sinä vikiset!

Hanna Gullichsen valmisti himonuudeleita keväällä 2020 Sunnuntaiserviisi-livelähetyksessään Instagramissa ja reseptistä tuli heti hitti. Nyt resepti löytyy myös Hannan kirjasta Kokin kotiruokaa (Otava 2020).

Ainekset

  • 1 purjosipuli ohuina viipaleina
  • ½ varhaiskaalia (500 g)
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • nokare voita
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • chilihiutaleita
  • suolaa, mustapippuria
  • 200 g vehnänuudeleita
  • 2 munaa
  • kourallinen maapähkinöitä

Valmistusohje

Himonuudelit valmistuvat näin:

  1. Käytä purjosipulista valkoinen ja vaaleanvihreä osa. Halkaise purjo pitkittäin ja pese kylmällä vedellä mahdolliset mullat pois.
  2. Leikkaa varhaiskaali keskeltä kahtia, poista kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Jos käytät valkokaalia keskellä talvea, vähennä kaalin määrää - noin neljäsosa kaalinpäätä riittää. Pinaatti on valmista pannulle sellaisenaan. Voit lisätä sen, kun kaalit ovat hieman painuneet kasaan.
  3. Kuumenna isolla paksupohjaisella pannulla voi ja oliiviöljy, lisää parin millin viipaleiksi leikattu purjo ja paista pari minuuttia. Heitä mukaan varhaiskaali, paistele tuokio, lämpö antaa lempeää kyytiä vihreille ja ne painuvat kasaan.
  4. Mausta kaali seesamiöljyllä, soijakastikkeella ja riisiviinietikalla. Mausteiden  määrää kannattaa säätää oman maun mukaan. Jos ei tule säväreitä, lisää jotakin kolmesta, usein soijakastike tai riisiviinietikka jeesii.
  5. Ripottele mukaan chilihiutaleet, suolaa maltilla ja mustapippuria messiin sitäkin. Keitä vehnänuudeleita ohjeen mukaan pari minuuttia ja valuta nuudelit. Saksi se siivilässä suupalan kokoisiksi, tämä lisää nautintoa ruokaillessa. Sekoita vihannesten joukkoon. Lisää pannulle raa'at kananmunat ja sekoita, kunnes ne paistuvat kypsäksi. 
  6. Kourallinen paahdettuja maapähkinöitä tai suolapähkinöitä sopii myös ruokaan!

Resepti: Hanna Gullichsen, Kokin kotiruokaa -kirja (Otava 2020) 
Kuva:  Kaisu Jouppi

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja