Julkaistu
"Tämä resepti ei ole mistään kotoisin. En tarkoita, etteikö idän ihmelohi olisi gastronomisesti aito ruokalaji, vaan että se on töiden jälkeisessä nälässä ja aika tyhjäpäisessä tilassa syntynyt. Se on ensisijaisesti helppo ja nopea, mutta ihmeellisen hyvä – ihmelohi siis", Henri Alén kuvailee reseptiään.
Ainekset
- 1 kg lohifileetä
- 3 rkl karkeaa merisuolaa
- 50 g tuoretta inkivääriä
- 2 kuorittua valkosipulinkynttä
- puolikas punainen chili
- 2 rkl soijakastiketta
- ½ dl rypsiöljyä
- 1 ruukku hienonnettua tuoretta korianteria
Valmistusohje
Idän ihmelohi valmistuu näin:
- Nypi lohesta ruodot. Suolaa filee karkealla merisuolalla ja anna suolautua noin tunnin verran.
- Valmista sillä välin marinadi: pane syvään astiaan kuorittu inkivääri, halkaistu chili, soija, kuoritut valkosipulit ja rypsiöljy. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi ja lisää korianteri.
- Kun lohi on suolautunut tunnin, pyyhi ylimääräinen suola pois ja sivele lohi marinadilla.
- Pane lohi uunipellille ja kypsennä uunissa 160 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoile riisin tai nuudeleiden kanssa.
Resepti: Henri Alén, Henkan keittiössä (Readme 2020)
Kuva: Kuvituskuva, Shutterstock
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.