Henri Alénin idän ihmelohi – helposti valmistuva arkiruoka

lohi
Shutterstock

"Tämä resepti ei ole mistään kotoisin. En tarkoita, etteikö idän ihmelohi olisi gastronomisesti aito  ruokalaji, vaan että se on töiden jälkeisessä nälässä ja aika tyhjäpäisessä tilassa syntynyt. Se on ensisijaisesti helppo ja nopea, mutta ihmeellisen hyvä – ihmelohi siis", Henri Alén kuvailee reseptiään. 

Ainekset

  • 1 kg lohifileetä
  • 3 rkl karkeaa merisuolaa
  • 50 g tuoretta inkivääriä
  • 2 kuorittua valkosipulinkynttä
  • puolikas punainen chili
  • 2 rkl soijakastiketta
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 ruukku hienonnettua tuoretta korianteria

Valmistusohje

Idän ihmelohi valmistuu näin:

  1. Nypi lohesta ruodot. Suolaa filee karkealla merisuolalla ja anna suolautua noin tunnin verran.
  2. Valmista sillä välin marinadi: pane syvään astiaan kuorittu inkivääri, halkaistu chili, soija, kuoritut valkosipulit ja rypsiöljy. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi ja lisää korianteri.
  3. Kun lohi on suolautunut tunnin, pyyhi ylimääräinen suola pois ja sivele lohi marinadilla. 
  4. Pane lohi uunipellille ja kypsennä uunissa 160 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoile riisin tai nuudeleiden kanssa. 

Resepti: Henri Alén, Henkan keittiössä (Readme 2020)
Kuva: Kuvituskuva, Shutterstock

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja