Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Henri Alénin idän ihmelohi – helposti valmistuva arkiruoka

Shutterstock
Julkaistu 24.09.2020 13:31

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ainekset

  • 1 kg lohifileetä
  • 3 rkl karkeaa merisuolaa
  • 50 g tuoretta inkivääriä
  • 2 kuorittua valkosipulinkynttä
  • puolikas punainen chili
  • 2 rkl soijakastiketta
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 ruukku hienonnettua tuoretta korianteria

Valmistusohje

Idän ihmelohi valmistuu näin:

  1. Nypi lohesta ruodot. Suolaa filee karkealla merisuolalla ja anna suolautua noin tunnin verran.
  2. Valmista sillä välin marinadi: pane syvään astiaan kuorittu inkivääri, halkaistu chili, soija, kuoritut valkosipulit ja rypsiöljy. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi ja lisää korianteri.
  3. Kun lohi on suolautunut tunnin, pyyhi ylimääräinen suola pois ja sivele lohi marinadilla. 
  4. Pane lohi uunipellille ja kypsennä uunissa 160 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoile riisin tai nuudeleiden kanssa. 

Resepti: Henri Alén, Henkan keittiössä (Readme 2020)
Kuva: Kuvituskuva, Shutterstock

"Tämä resepti ei ole mistään kotoisin. En tarkoita, etteikö idän ihmelohi olisi gastronomisesti aito  ruokalaji, vaan että se on töiden jälkeisessä nälässä ja aika tyhjäpäisessä tilassa syntynyt. Se on ensisijaisesti helppo ja nopea, mutta ihmeellisen hyvä – ihmelohi siis", Henri Alén kuvailee reseptiään. 

Lisää aiheesta:

Klassinen bolognesekastike Kari Aihisen tapaanHelppo uunilohi – rapea kuorrutus, jossa maistuu sitruuna ja tilliFriteerattu marinoitu kalaLok LakKardemummalohi ja wasabimuusiPaella á la Sami Garam
LohifileePaistettu lohiAasialainen ruokaHenri AlénPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohifilee
  • 16.12.202112:18
    Graavikala

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 24.09.202013:31
    Paistettu lohi

    Henri Alénin idän ihmelohi – helposti valmistuva arkiruoka

  • 06.04.202009:08
    Uunilohi

    Helppo uunilohi – rapea kuorrutus, jossa maistuu sitruuna ja tilli

  • 10.03.202014:27
    Alkuruoat

    Kari Aihisen minuuttimarinoitua lohta eli soijalla pikamarinoitu lohi

  • 13.02.202013:09
    Paistettu lohi

    Kari Aihisen paistettu lohi ja juurekset