Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nuudelisalaatti – Kari Aihisen nerokas ruoka, joka toimii lämpimänä vokkina tai kylmänä salaattina

Julkaistu 28.04.2020 12:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ainekset

  • ½ vihreä paprika
  • ½ punainen paprika
  • ½ keltainen paprika
  • Parsakaalia
  • 1 punasipuli
  • Paksoita eli pinaattikiinankaalia
  • ½ chili
  • Munanuudelia
  • Rypsiöljyä paistamiseen
  • Avocado-sitruunaöljyä maustamiseen
  • Katkarapuja suolaliemessä
  • Teriyaki-kastiketta
  • Basilikaa
  • Korianteria
  • Suolaa
  • Pippuria

Valmistusohje

Nuudelisalaatti valmistuu näin:

  1. Poista paprikoista siemenkodat. Pilko paprikat, parsakaali ja paksoi pituussuunnassa ohuiksi suikaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa se sopiviksi paloiksi. Laita kaikki pilkotut kasvikset odottamaan ja lisää hienonnettu chili joukkoon.
  2. Laita kulhoon pari kerää nuudelia. Kaada päälle kiehuvaa vettä. Sekoita nuudelikerät haarukalla rikki. Laita kansi päälle ja anna nuudeleiden hautua noin 5 minuuttia. Kun nuudeli on valmista, siivilöi vesi pois ja lisää joukkoon hieman rypsiöljyä. Näin nuudeli säilyy irtonaisena.
  3. Laita pannu kuumenemaan. Lisää pannulle rypsiöljyä. Paista ensin paprikat, sillä ne kestävät parhaiten kuumuutta. Lisää joukkoon parsakaalit ja punasipulit. Kaada pannulle tarvittaessa hieman rypsiöljyä. Paahda kasvikset kauniin väriseksi ja nosta paksoit pannulle, kun muut kasvikset ovat melkein valmiit.

Tämä nuudelisalaatti valmistui Kaappaus keittiössä -ohjelmassa lämpimänä vokkina. Kari Aihisen reseptissä ideana onkin, että ruoan voi syödä sekä kylmänä että lämpimänä. Nuudelivokki ja nuudelisalaatti yhdessä ruoassa!

  • Kun kasvikset ovat kauniin paahtuneita kaada nuudelit kasvisten päälle ja laita hellaa pienemmälle. Mausta teriyaki-kastikkeella.
  • Kaada valmis nuudelisalaatti kulhoon ja lisää salaatin päälle katkarapuja. Sekoita. Pilko basilika ja korianteri, ja koristele nuudelisalaatti niillä. Mausta avocado-sitruunaöljyllä, suolalla ja pippurilla.
  • Lisää aiheesta:

    Kokkisodassa nähdään ex-aviopari Martina ja Esko – katso tästä jakson herkulliset reseptit!Maukkaita broileripyöryköitä ja nuudeliwokkia – nappaa Kaappaus keittiössä -sarjan reseptit talteenNäitä reseptejä kokkaa koko perhe – nappaa Kaappaus keittiössä -vinkit talteen!Helppoja kasvisruokareseptejä! Kaappaus keittiössä -ohjelmassa valmistetaan maukkaita kasvisruokiaVietnamilainen nuudelisalaattiUdo-nuudelit, kananpoikaa ja vihanneksia
    Pastat ja nuudelitSalaatitKatkarapusalaattiKatkarapuwokkiPääruoatÄyriäiset

    Tuoreimmat aiheesta

    Pastat ja nuudelit
    • 15.11.06:00
      Jauhelihapata

      Italianpata

    • 4.3.20:45
      MasterChef-reseptit

      MasterChef Suomi: Pastaa kantarellikastikkeella, paistetuilla kantarelleilla sekä pikkelöidyillä kantarelleilla, Iinan resepti

    • 18.2.20:45
      MasterChef-reseptit

      MasterChef Suomi: Kasvispasta ndujalla, Samulin resepti

    • 18.2.20:45
      MasterChef-reseptit

      MasterChef Suomi: Tortelliinit punapestolla ja ricotalla sekä tomaatticonsomme, Samulin resepti

    • 31.10.202414:55
      Kasvispasta

      Kurpitsa-uunifetapasta