Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helppo kanaramen

MTV
Julkaistu 02.11.2017 07:15

MTV LIFESTYLE

4 annosta

    Liemi

    • 3 l vettä
    • 3 kanankoipea
    • (Vinkki: voit käyttää myös valmista hyvää kanalientä, johon lisäät alla olevat mausteet)
    • peukalon kokoinen pala inkivääriä
    • 1 sipuli
    • 1 valkosipuli (kokonainen)
    • pala retikkaa
    • 1 tähtianis
    • 2 tl suolaa (tai maun mukaan)
    • 1 rkl soijakastiketta

    Chili-sitruunakastike kanalle

    • 1 punainen chili
    • 1 sitruunan kuori ja mehu
    • 2 rkl soijakastiketta
    • 2 rkl seesamiöljyä
    • ripaus suolaa
    • Kanankoipien lihat revittynä (tai vastaava määrä esim. grillibroilerinlihaa)

    Keitetyt kananmunat

    • 4 kananmunaa
    • vettä
    • 1rkl soodaa

    Nuudelit

    • 200 g kuivattuja ramen-nuudeleita (munanuudeleita)

    Lisäksi

    • n. 15 cm pala retikkaa suikaleina
    • 2 dl silputtua kevätsipulia
    • 1 rkl mustia tai vaaleita seesamsiemeniä

    Valmistusohje

    Huuhtele kanankoivet hyvin. Lisää kattilaan vesi ja kanankoivet. Kiehauta, anna kiehua noin tunnin ajan kovalla lämmöllä kannen alla (kuori mahdollinen pintaan nouseva vaahto).

    Tässä on resepti parhaaseen flunssankaatajaan: kanarameniin eli itämäiseen kanakeittoon! Makuhermoja lämmittävän sopan keitti Marcos Gois Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa.

    Nosta kanankoivet jäähtymään. Lisää liemeen kuutioitu sipuli, halkaistu valkosipuli, pala retikkaa sekä hienonnettu inkivääri ja kokonainen tähtianis. Anna kiehua vielä 30 minuuttia. Siivilöi ja mausta suolalla ja soijalla. Pidä kuumana ramenin tarjoilemista varten.

    Revi lihat irti keitetyistä kanankoivista ja pyörittele lihat maustekastikkeessa.

    Kiehauta vesi kattilassa, lisää sooda sekä kananmunat kiehuvaan veteen. Keitä noin 7 minuuttia, siirrä kylmään veteen ja kuori heti.

    Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

    Kokoa annos: annostele kulhoon nuudeleita ja lisää päälle liemi. Lisää sitten maustettua kanaa, halkaistu kananmuna, retikkasuikaleita, kevät sipulia ja seesaminsiemeniä.

    Lisää aiheesta:

    Maissikeitto grillikanasta (Rotisseriekanakeitto) Keitettyä kananpoikaa juurespyreen keraThai-maustettu kanapataBroileria viherpippurikastikkeessaSaaristolaissoppaHäränliemi ja frikadellit
    Huomenta SuomiRuoanlaittoKeitotPääruoatKanaruoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Huomenta Suomi
    • 29.8.15:09
      Kasvispyörykät

      Feta-kesäkurpitsapyörykät, tsatsiki ja yrttikasvikset

    • 22.8.12:14
      Sienisalaatti

      Herkkutattisalaatti

    • 24.8.08:01
      Uuniomenat

      Uuniomenatrifle

    • 22.8.09:25
      Browniet

      Ranskanpastilli-brownie

    • 22.8.09:14
      Muffinssit

      Liisan suklaamuffinit