Parantaa seksihaluja ja auttaa laihtumaan? Vesimelonin kuorella uskomattomia terveyshyötyjä

Shutterstock

Tietyt rutiinit arjessa johtavat siihen, että täysin käyttökelpoisia ja terveellisä raaka-aineita tulee heitettyä roskiin. Yksi näistä raaka-aineista on vesimelonin kuori, jolla on useita terveyshyötyjä.

Vesimelonin kaikki osat ovat syötäviä, ja säilötyt vesimelonin kuoret ovatkin Kiinassa suurta herkkua. Kuoria ei kannata siis heittää pois, vaan hyödyntää ne esimerkiksi smoothieisiin. Kun syöt vesimelonin kuorineen, voit hyötyä sen ravintoaineista monella saralla.

Suojelee kehoa

Journal of the Science of Food and Agriculturen mukaan vesimelonin kuori sisältää paljon tärkeää aminohappoa, sitrulliinia, joka suojaa elimistöä vapailta radikaaleilta. Tästä syystä sitrulliinia pidetään erityisen puhdistavana.

Voi lisätä seksihaluja

Texas A&M's Fruit and Vegetable Improvement Centerin mukaan vesimelonien kuorten sisältämä sitrulliini voi parantaa myös libidoa ja auttaa parhaimmillaan jopa erektio-ongelmiin. Sitrulliinia on kutsuttu jopa luonnon viagraksi sen verenkiertoa edistävien vaikutusten vuoksi.

Voi edistää laihtumista

Sitrulliinin on niin ikään todettu voivan edistää laihtumista jopa merkittävästi. Tämän on epäilty johtuvan siitä, että sitrulliini vähentää lihasten väsymistä ja voi siten auttaa jaksamaan urheilusuoritusten jatkamista entistä pidempään.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja