Tiesitkö näitä faktoja syksyn sesonkivihanneksista, kaaleista?
Lue lista ja paranna ruokavaliotasi ottamalla kaalit osaksi arkista ruoanlaittoa!
TIESITKÖ? Kaalit sisältävät paljon terveellisiä ainesosia ja vain desilitrasta kaalia saat puolet päivän C-vitamiinisuosituksesta ja täytät koko K-vitamiinin tarpeen.
1. Erinomaista ruokaa painonpudotukseen
Kahdessa desissä keitettyä kaalia on vain noin 30 kilokaloria energiaa. Kaali on vähärasvaista ja siinä on paljon kuituja. Kaalista saa myös terveellisiä hiilihydraatteja.
2. Hyväksi aivoille
Kaali on täynnä K-vitamiinia, joka on hyväksi aivojen toiminnalle ja keskittymiskyvylle. Kaalin ravintoaineet ehkäisevät hermovaurioita ja voivat auttaa suojautumaan Alzheimerin taudilta sekä dementialta. Punakaalissa on eniten juuri näitä terveellisiä ravintoaineita.
3. Parantaa ihon laatua
Kaalissa on paljon rikkiä, joka voi auttaa kuivaan ihoon ja akneen. Rikki on välttämätöntä ihmiselle, sillä se pitää hiukset, kynnet ja ihon terveenä.
4. Puhdistaa kehoa
Korkea C-vitamiinipitoisuus ja rikki kaalissa poistaa myrkkyjä kehosta. Nämä myrkyt ovat merkittäviä syitä niveltulehduksiin, ihosairauksiin, reumatismiin ja kihtiin.
5. Sisältää syöpää ennaltaehkäiseviä yhdisteitä
Kaalin sisältämät yhdisteet stimuloivat entsyymien aktiivisuutta ja voivat estää näin jopa syöpäkasvaimien muodostumista. Oregon Staten yliopistossa vuonna 2007 tehdyn tutkimuksen mukaan kaalia syövillä naisilla esiintyi vähemmän rintasyöpää.
