Runsaasti vitamiineja ja kuitua – tiesitkö, että kiivi kannattaisi syödä kuorineen?
![Copyright: Shutterstock. Photographer: Be Good. kiivi](https://im.mtvuutiset.fi/image/6122510/landscape16_9/1600/900/c8d132cfedc00ab13ec65087b344e255/YQ/kiivi.jpg)
Luotaantyöntävistä karvoista huolimatta kiivin kuori on täynnä vitamiineja ja ravintoaineita, jotka kannattaa poisheittämisen sijaan pistellä parempiin suihin.
Video: Kiiviä voi lisättä vaikkapa tämän inkiväärillä maustetun smoothien joukkoon.
Punaista ja kiiltävää omenaa puraisee mielellään, mutta mitä tulee kiiviin, moni syö tämän hedelmän mieluiten kuorittuna.
Epämiellyttävästä suutuntumasta huolimatta kiivi kannattaisi asiantuntijan mukaan syödä kuorineen päivineen. Kuori sisältää nimittäin runsaasti elimistölle tärkeitä ravintoaineita, jotka auttavat muun muassa vahvistaaan vastustuskykyäsi.
Tästä tiedosta on taatusti hyötyä nyt, kun syysflunssakausi tekee kovaa vauhtia tuloaan.
Muuttaa smoothiesi hetkessä terveyspommiksi
Women's Health Mag -sivuston haastatteleman ravitsemusterapeutti Maggie Moonin mukaan syömällä kiivin kuorineen päivineen saat jopa puolet enemmän kuitua, kuin pelkkää hedelmälihaa popsimalla.
Syötävä kuori sisältää kuidun lisäksi runsaasti myös punaisten verisolujen lisääntymisen ja ruoansulatuskanavan hyvinvoinnin kannalta tärkeää roolia näyttelevää foolihappoa. Ei kannata myöskään unohtaa A-, C- ja E-vitamiineja, jotka auttavat muun muassa vahvistamaan vastustuskykyäsi.
Kiivin kuori sisältää myös kaliumia, joka auttaa niin hormonien kuin verenpaineen säätelyssä.
– Jos etsit helpommin syötäviä kiivejä, etsi väriltään kultaisen tai keltaisen värisiä yksilöitä. Näissä on pehmeämpi ja ohuempi kuori, joka on helpompi syödä, Moon neuvoo.
Jos kiivin kuoren syöminen tuottaa edelleen ongelmia, helpoin saada ravintoaineet talteen, on pyöräyttää kiivi lempiraaka-aineidesi kanssa herkulliseksi smoothieksi.
Lähteet: Women'sHealthMag, Lifehack
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka