Täydellinen hedelmä miehille? Tätä terveyspommia kannattaa suosia

Granaattiomenat ovat oikeita terveyspommeja.

Granaattiomenat alkavat joulukuun kynnyksellä olla sekä halvimmillaan että parhaimmillaan. Tiesitkö, että tällä kummallisella hedelmällä on lukuisia terveysvaikutuksia?

Kuoreltaan punertava granaattiomena on hedelmä, jonka terveysvaikutuksista on puhuttu jo vuosituhansia sitten. Granaattiomenalla uskotaan olevan erityisen positiivinen vaikutus miesten terveyteen, sillä uskotaan, että se voi auttaa monien miehisten vaivojen hoitamisessa.

Paljon hyödyllisiä antioksidantteja

Granaattiomena sisältää useampia terveydelle erityisen hyödyllisiä antioksidantteja. On saatu viitteitä jopa siitä, että granaattiomenat sisältäisivät kolme kertaa niin paljon antioksidantteja kuin terveelliseksi ylistetty vihreä tee. Kaikkein suurin osa hedelmän antioksidanteista piilee kuitenkin sen kuoressa.

Suojaa sairauksilta

Granaattiomenan uskotaan olevan erityisen hyvä sydän- ja verisuoniterveyden ylläpidossa. Hedelmän on niin ikään todettu alentavan veren LDL-kolesterolipitoisuutta, parantavan verisuonten terveyttä ja heikentävän useiden bakteerien ja virusten kasvua.

Voi auttaa syövän selättämisessä

Granaattiomenasta voi olla hyötyä eturauhassyövän kanssa kamppaileville, sillä hedelmän uskotaan vahvistavan taistelua syöpäsoluja vastaan. Granaattiomenan hyötyjä eturauhassyövästä kärsiville selvittäneessä tutkimuksissa granaattiomenamehua juotettiin tutkimukseen osallistuneille noin 2,4 desilitraa päivässä.

Voi helpottaa erektiohäiriötä

On saatu viitteitä siitä, että granaattiomenasta tehty mehu voi auttaa erektiohäiriön hoidossa. Tutkimukset ovat vasta alkuvaiheessa, mutta kaneille tehdyistä kokeista saatiin viitteitä siitä, että granaattiomenan verenkiertoa parantavat vaikutukset vaikuttivat myös sukupuolielinten toimintaan.

Parantaa muistia?

Granaattiomena voi olla erityisen sopivaa syötävää myös silloin, jos kärsii muistivaikeuksista. Aiheesta on vasta vähän tutkimuksia, mutta on saatu viitteitä siitä, että granaattiomenamehun nauttiminen parantaisi sekä verbaalista että visuaalista muistia.

Lähteet: Satokausikalenteri, Authority Nutrition

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja