Ostatko hedelmäsi ilman pussia? Mehukkaassa välipalassa piilee saastainen yllätys

Videolla ruokakaupan myyjät paljastavat, millainen käytös ärsyttää.

Muovin kulutuksen vähentäminen on ympäristöteko, mutta sen hinta voi olla saastainen.

Muovikassien kulutus romahti, kun ne muuttuivat maksullisiksi. Ruokakaupoista ohuesta muovista valmistettuja hedelmäpusseja saa kuitenkin monesti ilmaiseksi. Osassa kaupassa vaihtoehtoina on myös biohajoavia sekä paperista valmistettuja pusseja irtotuotteille.

Mutta entä, jos ostaa hedelmät ja kasvikset vallan ilman pussia?

Tavalla on varsin epähygieeninen miinuspuoli, kertoo Taste of Home -sivusto.

Kassahihnassa ja käsissä paljon bakteereita

Kärryihin ilman pussia ladotut ruoat eivät kosketa vain kärryjä vaan sen myös kaikkea, mitä sen päällä on aiemmin ollut. Yhdysvaltalaisen Reuse This Bag -yrityksen tekemässä selvityksessä kävi ilmi, että ostoskärryissä keskimäärin on lähes 360 kertaa enemmän bakteereita kuin kylpyhuoneen ovenkahvassa.

Lisäksi kannattaa huomioida, että ruokaa ovat koskettaneet myös ihmiset: ruokakaupan hyllyttäjät, asiakkaat ja viimeisenä kassatyöntekijä. Kassatyöntekijä on saattanut käsitellä esimerkiksi käteistä juuri ennen pakkaamattomaan ruokaan tarttumista.

Käytä kestopusseja

Ympäristötietoisen kannattaa hygieenisyyden nimissä ottaa kauppareissulle mukaansa kestopusseja irtotuotteita varten. Kestopusseja myydään monissa ruokakaupoissa, mutta niitä voi tehdä myös itse.

Kestopussien hygieenisyydestä kannattaa huolehtia pesemällä ne säännöllisesti. Muista myös puhdistaa hedelmät ja kasvikset ennen niiden syömistä.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja