Mainos

Suomalaisen perheenäidin vinkki säästää luontoa ruokaostoksilla – tarvitset vain palan kuramattoa

Kestopusseja hedelmä- ja vihannesostoksillaan käyttävät ovat pienen pulman edessä pohtiessaan, mihin vaakatarrat liimaisi. Perheenäidin nerokas vinkki ratkaisee ongelman.

Ekomutsi-blogin pitäjä keksi järkevän keinon säästää luontoa ostoksilla. Hedelmä- ja vihannespussinaan kankaista verkkokassia käyttävä äiti sai kuramaton nähdessään idean siitä, mihin punnittujen tuotteiden hintalaput liimaa.

Ekomutsi liimasi palasen kuramattoa pahviin ja lähti ostoksille. Kauppa näytti vihreää valoa äidin idealle punnita tuotteet ensin yksitellen ja liimata vaakatarrat itse tekemäänsä hintalappualustaan. Keksintö on helppo pitää käytössä pitkään, sillä tarrat irtoavat entisen kuramaton pinnalta helposti.

– Suomalaiset kuluttavat 900 miljoonaa hedelmäpussia vuodessa, ja tämän on loputtava. Verkkokassin ja läpyskän keksiminen oli oiva idea siihen, että omalta osaltani voin vähentää muovin kulutusta, kertoo Ekomutsi.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Facebookissa kuva keksinnöstä herätti ihastusta, minkä lisäksi ihmiset ryhtyivät kertomaan omia vihreitä kikkojaan.

– Nyt kauppoihin pitäisi saada tikku, jossa roikkuu jonossa muovilevyjä, jotka käytettäisiin uudelleen, kun kassa on poistanut laput, innovoi yksi kommentoija.

– Mä käytän yhtä kaupan vihanneslaatikoista, koska ostetaan niin paljon tuoretuotteita. Punnitsen kaikki ensin tietty, ja liimaan laput laatikon reunaan, mistä kassan on helppo ja nopea lukea ne. Toimii! kertoo toinen.

– Ostin hedelmäosastolta läjän kestohedelmäpusseja, joissa on valmiina paikka lapulle. Kätevä ottaa mukaan ja pussitella kaikki eri pusseihin, niin kassat ei rutise. Materiaali on samanlaista kuin esimerkiksi sukkien pesupusseissa, joten ne on helppo pestä myös koneessa, kirjoittaa kolmas.

Kestävässä verkkopussista löytyy kuitenkin yksi miinus.

– Suolakurkkuja en kyllä tuohon laittaisi, muistuttaa yksi vitsiniekka.

***


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja