Suomalaisen perheenäidin vinkki säästää luontoa ruokaostoksilla – tarvitset vain palan kuramattoa
Kestopusseja hedelmä- ja vihannesostoksillaan käyttävät ovat pienen pulman edessä pohtiessaan, mihin vaakatarrat liimaisi. Perheenäidin nerokas vinkki ratkaisee ongelman.
Ekomutsi-blogin pitäjä keksi järkevän keinon säästää luontoa ostoksilla. Hedelmä- ja vihannespussinaan kankaista verkkokassia käyttävä äiti sai kuramaton nähdessään idean siitä, mihin punnittujen tuotteiden hintalaput liimaa.
Ekomutsi liimasi palasen kuramattoa pahviin ja lähti ostoksille. Kauppa näytti vihreää valoa äidin idealle punnita tuotteet ensin yksitellen ja liimata vaakatarrat itse tekemäänsä hintalappualustaan. Keksintö on helppo pitää käytössä pitkään, sillä tarrat irtoavat entisen kuramaton pinnalta helposti.
– Suomalaiset kuluttavat 900 miljoonaa hedelmäpussia vuodessa, ja tämän on loputtava. Verkkokassin ja läpyskän keksiminen oli oiva idea siihen, että omalta osaltani voin vähentää muovin kulutusta, kertoo Ekomutsi.
Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.
Facebookissa kuva keksinnöstä herätti ihastusta, minkä lisäksi ihmiset ryhtyivät kertomaan omia vihreitä kikkojaan.
– Nyt kauppoihin pitäisi saada tikku, jossa roikkuu jonossa muovilevyjä, jotka käytettäisiin uudelleen, kun kassa on poistanut laput, innovoi yksi kommentoija.
– Mä käytän yhtä kaupan vihanneslaatikoista, koska ostetaan niin paljon tuoretuotteita. Punnitsen kaikki ensin tietty, ja liimaan laput laatikon reunaan, mistä kassan on helppo ja nopea lukea ne. Toimii! kertoo toinen.
– Ostin hedelmäosastolta läjän kestohedelmäpusseja, joissa on valmiina paikka lapulle. Kätevä ottaa mukaan ja pussitella kaikki eri pusseihin, niin kassat ei rutise. Materiaali on samanlaista kuin esimerkiksi sukkien pesupusseissa, joten ne on helppo pestä myös koneessa, kirjoittaa kolmas.
Kestävässä verkkopussista löytyy kuitenkin yksi miinus.
– Suolakurkkuja en kyllä tuohon laittaisi, muistuttaa yksi vitsiniekka.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut