Ruokakauppojen likaisimmat paikat – kosketko näihin huomaamattasi?

Ruokakauppa asiakas ostokset ostoksilla myymälä kauppa liha kala lihatiski kalatiski
Ruokakaupassa yllättävät paikat saattavat olla oikeita bakteeripesäkkeitä. Lehtikuva

Ruokakaupassa yllättävätkin paikat saattavat olla täynnä bakteereja. 

Fox News -sivusto listasi yhteen paikkoja, jotka ovat ruokakaupan likaisimpia kolkkia. Suuri osa näistä bakteeripesistä on juuri niitä paikkoja, joihin jokainen meistä joutuu koskemaan asioidessaan ruokakaupassa.

Kassa

Kaikki asiat, jotka ovat kontaktissa ruokakaupan kassakoneen kanssa, ovat kaupassa usein erityisen likaisia. Tästä syystä kannattaa muistaa, että ruokakaupassa hyllyiltä kotiin kulkeutuvat tuotteet eivät välttämättä suinkaan ole siitä puhtaimmasta päästä. Etenkään, kun samat kädet, jotka kuljettavat tuotteita liukuhihnalla, ovat kosketuksissa myös rahojen kanssa.

Liukuhihna

Ruokakaupan liukuhihna saatetaan pahimmassa tapauksessa jättää kokonaan puhdistamatta, ja samaa liukuhihnaa voidaan käyttää jopa 30 vuotta. Michigan State Universityn tutkimuksessa selviteltiin aikoinaan liukuhihnojen bakteeripitoisuutta, eikä yksikään liukuhihna selvinnyt tutkimuksesta puhtain paperein.

Kortinlukija

Tänä päivänä valtaosa asiakkaista maksaa ostoksensa ruokakaupassa maksukortilla. Tästä syystä kortinlukijat ovat ahkerassa käytössä – ja liki jokainen asiakas koskee niihin kauppareissun aikana.

Lihanleikkauslaite

Etenkin lihakaupoissa ja tietyissä suuremmissa ruokakaupoissa lihan siivuttamiseen käytetty laite voi olla oikea bakteeripesä. Yhdysvaltalaisviranomaisten tutkimuksissa näistä laitteista löydettiin heikon puhdistuksen vuoksi esimerkiksi listeriaa.

Hedelmät

Hedelmien peseminen ennen käyttöä opetetaan monessa kodissa lapsena, eikä syyttä: liki jokainen asiakas tunnustelee hedelmiä ennen ostopäätöstä. Tästä syystä hedelmät saattavat olla kaupan bakteeripitoisimpia paikkoja, eikä niitä kannata jättää pesemättä vain siksi, että torjunta-aineet eivät aiheuta huolta.

Lihapakkaukset

Pakkaukset, joihin liha on pakattu raakana, voivat olla oikeita bakteeripesäkkeitä, sillä jo yksi epäonnistuneesti pakattu tuote voi valuttaa lihaa, marinadia tai lihasnesteitä muiden tuotteiden päälle. Tällaisessa tapauksessa monet kammoksutut bakteerit voivat päästä leviämään ihmisten käsien kautta.

Lähde: Fox News

Mitä tuotteita 4-vuotias valitsisi ruokakaupasta? Katso video:

9:19

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja