Mainos

Oletko ostanut tätä jauhelihaa? Edullisempaa ja vähärasvaisempaa!

Broilerin jauhelihalla saa hieman kevennettyä tuttuja jauheliharuokia. Raaka-aine on usein myös naudan jauhelihaa edullisempi vaihtoehto.

Videolla: Kari Aihinen näyttää, miten jauheliha kuuluu paistaa! Teetkö itse näin?

Sika-nautajauheliha sekä naudan jauheliha ovat monelle suomalaiselle hyvinkin tuttuja raaka-aineita arjen ruoanlaitossa. Jauhelihasta valmistuvat monet klassikkoarkiruoat lihamakaronilaatikosta jauhelihakastikkeisiin sekä -murekkeisiin.

Jos tuttuihin jauheliharuokiin haluaa hieman vaihtelua tai vaihtoehtoisesti kokata hieman vähärasvaisemmin, kannattaa keittiössä testata myös broilerin jauhelihaa. Se on useimmiten kaupassa myös naudan jauhelihaa kilohinnaltaan edullisempaa.

Ravintosisällöt vertailussa: Broilerin jauheliha vs naudan jauheliha

Vertailimme suomalaiskaupoista löytyvien broilerin- sekä naudan jauhelihatuotteiden ravintosisältöä. Broilerin jauheliha on Kariniemen kananpojan jauhelihatuote. Naudan jauhelihaksi vertailuun valitsimme Atrian Parempi Nauta Jauheliha 10 % -tuotteen. Kyseessä on siis verrattain vähärasvainen naudan jauheliha.

Ravintosisältö per 100 g

Broilerin jauheliha

Naudan jauheliha (10 %)

Kilokalorit (kcal)

112 kcal

168 kcal

Rasva

4 g

10 g

Tyydyttynyt rasva

1,2 g

5,2 g

Hiilihydraatit 

0 g

0 g

Proteiini

19 g

20 g

Mitä tehdä broilerin jauhelihasta?

Millaisiin ruokiin broilerin jauheliha sitten sopii? Periaatteessa siitä voi valmistaa tuttuja ruokia samaan tapan kuin naudan jauhelihastakin. Jauhelihan vähärasvaisuus kannattaa kuitenkin ottaa huomioon ruoanlaitossa. Esimerkiksi broileripyöryköitä voi vallan hyvin valmistaa, mutta niiden rakenne eroaa kuitenkin rasvaisista sika-nautapyöryiköistä. 

Broilerin jauhelihaa voi käyttää esimerkiksi maustettuna tortillojen täytteenä, erilaisissa broileripyöryköissä sekä monissa aasialaisissaruoissa.

Broilerin jauheliha -reseptit – kokeile ainakin näitä!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja