Oletko maistanut? Tässä on maailman suosituin drinkki – ykkönen vaihtui vuosien voittoputken jälkeen

Kolme helppoa kikkaa drinkkien koristeluun 2:53 Kolme helppoa kikkaa drinkkien koristeluun
KATSO MYÖS VIDEO: Kolme helppoa kikkaa drinkkien koristeluun

Maailman suosituin cocktail vaihtui ensi kertaa kahdeksaan vuoteen.

Mitkä ovat maailmanlaajuisesti suosituimmat ja himotuimmat cocktailit? Juoma-alan sivusto Drinks International julkaisee vuosittain 50 suosituimman cocktailin listauksen. Listaus perustuu maailmanlaajuiseen kyselyyn: sivusto tiedustelee eri baarien kuumimpia juomia yli sadalta alan ammattilaiselta, jotka työskentelevät baareissa 38 eri maassa. 

"Kuningas on kuollut, eläköön Negroni!"

Viimeisen seitsemän vuoden ajan listauksen ykköspaikalla on komeillut cocktail nimeltään Old Fashioned. Tämä viskipohjainen cocktail on hyvin yksinkertainen valmistaa ja sitä on jopa pidetty yhtenä maailman vanhimmista drinkeistä. 

Negronista voi tehdä myös boolia.

Nyt Old Fashioned sai kuitenkin ensi kertaa vuosiin väistyä toisen klassikon tieltä. Suosituimmaksi cocktailiksi nousi nimittäin monen vuoden kakkonen, Negroni.

– Kuningas on kuollut, eläköön Negroni. Vihdoinkin kahdeksan vuoden kakkossijalla keikkumisen jälkeen Negroni nousee listan kärkeen Old Fashioned -juoman ohi. Tämä katkera, rubiininpunainen juoma on ratsastanut muun muassa klassisten cocktailien-, katkerien juomien- ja apetiriivitrendin sekä ginivillityksen aallonharjalla, Drinks International -sivustolla kuvataan.

Yli neljäsosa maailman parhaista baareista nimesi Negronin tänä vuonna ykkösjuomaksi ja yli puolella juoma ylsi kahden suosituimman joukkoon. Negroni tehdään perinteisesti ginistä, Camparista sekä vermutista. Kakkossijalle vuoden 2022 listauksessa ylsi entinen ykkönen Old Fashioned ja kolmanneksi Dry Martini. 

"Aikuismainen" drinkkivalinta?

Ruokasivusto Finedining Lovers huomautti vuonna 2019, että Negroni on mahdollisesti yksi "aikuismaisimmista" drinkkivalinnoista, jonka voi tehdä – viskipohjaisen Old Fashioned -drinkin ohella.

Sivuston mukaan Negroni on kunnon cocktail, sillä siitä todella pystyy maistamaan ja tunnistamaan käytetyt alkoholijuomat. Lisäksi Negroni toimii mainiosti useiden ruokien parina sekä aperitiivina. Appelsiininkuorisiivulla viimeisteltävä Negroni on samaan aikaan raikas ja katkera juoma.

Negronin juuret ovat Italian Firenzessä. Legendan mukaan kreivi Camillo Negroni pyysi baarimikkoa sekoittamaan hänelle vahvemman version Americano-cocktailista. Americano sisältää Camparia, makeaa vermuttia ja soodavettä. Negroniin on lisätty joukkoon soodan sijaan giniä.

Negroni

1 osa Camparia
1 osa punaista vermuttia
1 osa giniä
1 pala appelsiininkuorta/ ½ appelsiiniviipale
Jäitä

Sekoita alkoholijuomat ja viimeistele cocktail appelsiinilla sekä muutamalla jääpalalla. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat