Maailman himotuimmat drinkit on nyt listattu – löytyykö oma suosikkisi kärkikymmenikön joukosta?

old fashioned drinkki
Ruisviskistä valmistetun drinkin tilaaminen on nyt muotia. Shutterstock

Listauksen perusteella voidaan päätellä, että tutut klassikot eivät koskaan mene pois muodista. 

Tutustu videolta eri vuosikymmenten suosituimpiin drinkkeihin.

Mitä maailman suosituimmissa baareissa juodaan juuri nyt? Drinks International otti asiasta selvää ja kysyi maailmanlaajuisesti yli sadalta baarilta, mitkä juomat ovat heidän asiakkaidensa suosikkeja juuri nyt. Viidenkymmenen juoman listauksessa kärkisijoille nousivat uudelleen muotiin tulleet vanhat klassikot. 

Tarkista, kuuluuko oma suosikkisi maailman tämän hetken suosituimpien juomatilausten joukkoon.

Näitä juodaan nyt – 10 suosituinta juomaa

10. Mojito

Perinteisesti mintusta, limestä, ruokosokerista ja rommista valmistettava mojito joutui tyytymään tässä listauksessa sijalle kymmenen. 

9. Espresso Martini

Vodkasta, kahvilikööristä, sokeriliemestä ja espresso-kahvista koostuva juoma keksittiin tarinoiden mukaan Englannissa 1980- tai 1990-luvulla. Jälkiruoaksikin sopiva juoma pitää edelleen pintansa ympäri maailmaa.

8. Moscow Mule

Vodkasta, inkiväärioluesta ja limemehusta koostuva Moscow Mole on melko yksinkertainen, mutta viime aikoina suosiotaan tasaisesti nostanut drinkki. Vodka ei ainakaan tämä perusteella mene koskaan muodista.

7. Manhattan

Manhattan on punainen klassikkojuoma, joka valmistetaan viskistä, makeasta vermutista ja katkerosta. Lähes 45 prosenttia kyselyyn vastanneista baareista sijoitti kyseisen juoman TOP10-juomien joukkoon.

6. Margarita

Kymmenen prosenttia kyselyyn vastanneista baareista sijoitti margaritan kolmen suosituimman juoman joukkoon. Tämä on juoma, joka ei vaadi baarilta kuin tequilaa, triple seciä ja limeä.

5. Daiquiri

Daiquiri on yksi viime aikojen suosituin rommipohjainen juoma. Jopa 17 prosenttia vastaajista nimesi rommia, limeä ja sokeria sisältävän klassikon kolmen suosituimman juomatilauksen joukkoon.

4. Dry Martini

James Bondinkin suosikkijuomana pidetty martini pysyy edelleen suosikkijuomien kärjessä. Monet baarit ovat ryhtyneet valmistamaan kyseisestä klassikosta omia versioitaan, mutta perinteinenkin martini on aina tyylikäs valinta.

3. Whisky Sour

Viskiä, sitruunaa ja limeä sisältävä Whisky Sour nousee tänä vuonna ohi monen klassikkojuoman. Peräti 60 prosenttia baareista ilmoitti kyseisen juoman kuuluvan heidän kymmenen suosituimman tilauksensa joukkoon.

2. Negroni

Vaikka negroni keksittiin jo 1920-luvulla, viime vuosina se on kasvattanut todella suosiotaan. Viimeisen neljän vuoden ajan negroni keikkunut tämän listauksen kärjessä. Tämä camparista, vermutista ja ginistä koostuva juoma on suosittu kaikesta yksinkertaisuudestaan huolimatta.

1. Old Fashioned

Kyselyjen mukaan tämä viskiklassikko nostaa vaihdilla päätään. Jopa kolmasosa baareista kertoi ruisviskistä valmistettavan juoman kuuluvan suosituimpien drinkkien joukkoon.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.