Baarimestarit kertovat mielipiteensä suosikkidrinkeistä – älä tilaa tätä klassikkoa ruuhka-aikaan: "Opettele lukemaan ympäristöäsi"

0:47 Tältä näyttää Hans Välimäen uudessa baarissa – piña coladaa muovipussissa

Baarimestarit paljastavat, mitä todella ajattelevat suosituista drinkkitilauksista. Saako suosikkijuomasi heidät innostumaan vai turhautumaan?

Videolla esittelyssä muutama Hans Välimäen, Arto Rastaan ja Miikka Geitelin cocktail-kuppila Bardemin nimikkodrinkeistä.

Nykyään drinkkivalikoimat ovat baareissa valtavia, ja tiskillä saattaakin iskeä valinnanvaikeus. Baarimikot toivovat yleensä asiakkailtaan tietynlaista käytöstä – etenkin sitä, ettei tilausta aleta pohtimaan vasta tiskillä.

Baarimestareilla on usein myös omat mieltymyksensä asiakkaiden tilaamien juomien suhteen. Toiset juomat ovat helpompia ja mukavampia valmistaa kuin toiset.

Insider kysyi nykyisiltä ja entisiltä baarimikoilta, mitä mieltä he ovat suosituimmista drinkkitilauksista. Pidä nämä mielessäsi seuraavalla kerralla, kun lähdet juhlimaan!

Old Fashioned

Old Fashioned koostuu perinteisesti viskistä, Angosturasta, vedestä, sokerikuutioista ja appelsiininkuoren palasta.

– Rakastan tässä drinkissä sitä, että se on suunniteltu nostattamaan tunnelmaa. Se on täydellinen, jos vasta tutustut tummien viinojen maailmaan, sanoo Heather Monagan.

Drinkistä löytyy monia variaatioita, joten baarimikot kehottavat varautumaan siihen, että tilaus voi maistua hieman erilaiselta jokaisella kerralla.

– Jos tilaat tämän drinkin säännöllisesti, voit saada siitä jopa 20 erilaista versiota. Maku voi riippua baarimestarin taidoista tai näkökulmasta, sanoo puolestaan Santana Burriss.

Martini

Martini on tullut tunnetuksi James Bondin vakiodrinkkinä. Martinit valmistetaan ginistä ja vermutista – perinteisesti sekoitettuna, ei ravistettuna.

Baarimestari Pablo Gonzalez sanoo, että martinin tilaajat tietävät tasan tarkkaan, mitä haluavat. Santana Burriss puolestaan kertoo nauttivansa kyseisen drinkin valmistamisesta. Hän kuitenkin huomauttaa, että martini voidaan tehdä myös esimerkiksi vodkalla, jäillä tai Dirty martinina oliivimehun kera.

Burriss toivoo, että pelkän Martinin tilaamisen sijaan asiakas kertoisikin tarkemmin, millaisen version hän haluaa.

Gin tonic

Burrissin mukaan drinkki on äärimmäisen suosittu sekä helppo valmistaa.

– On olemassa monia herkullisia ginejä, joista valita. Jos olet onnekas, baari on ottanut valikoimaansa myös hyvän tonic-veden, hän sanoo.

Jos mielessä on tietty gini, Burriss kehottaa kertomaan sen baarimestarille.

Mojito

Mojitot ovat herkullisia, mutta niiden valmistaminen saattaa ärsyttää baarimikkoa – etenkin silloin, kun tupa on täynnä. Mojitoon tulee monta ainesosaa, minkä lisäksi siihen kuuluva minttu pitää murskata tuoreena, mikä ottaa oman aikansa.

– Ymmärrän, mojitot ovat herkullisia, mutta jos tilaat niitä viisi täydessä baarissa… Sinulla on hyvä maku, mutta opettele lukemaan ympäristöäsi, sanoo baarimestari Lindsay Wallace.

Pablo Gonzalez on samoilla linjoilla Wallacen kanssa.

– Maistuva cocktail? Ehdottomasti. Tarvitsetko todella niitä viisi? Ehkä. Onko baarimestarisi hermostunut? Todennäköisesti, Gonzalez summaa.

Juomaelämyksiin erikoistuneen yrityksen Muddling Memoriesin johtaja Cody Goldstein puolestaan varoittaa, että mojiton tilaaminen ruuhka-aikaan voi tehdä sinusta baarimikon “pahimman vihollisen”.

Jos baari siis näyttää täydeltä, kannattaa harkita mojiton vaihtamista johonkin yksinkertaisempaan juomaan!

Margarita

Tästä juhlajuomien klassikosta on lähes yhtä monta versiota kuin on tekijääkin. Tyypillisesti margarita valmistuu tequilasta, limemehusta sekä triple sec -likööristä tai Cointreausta.

Gonzalez ja Goldstein ovat sitä mieltä, että margaritan tilaajat ovat todennäköisesti valmiita bilettämään. Heather Monagan puolestaan arvostaa juoman monimuotoisuutta.

– On todella monia tapoja tehdä margaritasta entistä eloisampi, Monagan sanoo.

– Margaritat takaavat bileiden käynnistymisen. Siksi ne ovat yleisön suosikki, hän jatkaa.

Vodkasooda

Vodkasooda sisältää vain kahta ainesosaa, nimensä mukaisesti vodkaa ja soodaa. Se on helppo tehdä, vaikea mokata.

– Tästä juomasta on tullut joissain baareissa ylivoimaisesti tilatuin drinkki. Se sopii lähes kaikille, mutta erityisesti terveellisempiä vaihtoehtoja tavoitteleville, sanoo Heather Monagan.

– Se sopii myös mihin tahansa kellonaikaan, sillä se on vähäkalorinen ja virkistävä, nainen toteaa.

Sangria

Sangriaa suositaan erityisesti brunsseilla. Sangriaan voidaan laittaa esimerkiksi punaviiniä, brandyä, sitruunalimonadia sekä hedelmien paloja tuomaan makua. Sitä voidaan kuitenkin valmistaa lukuisin eri tavoin.

– Sangria voi olla hullun monimutkainen. On olemassa todella monia, hauskoja tapoja valmistaa sangriaa, Monagan kertoo.

– Kuten mimosa, myös sangria on suosittu juoma brunsseilla. Se on myös varma valinta, jos jokin aktiviteetti sisältää juomista päivällä, nainen vinkkaa.

Cosmopolitan

Toinen televisiosta tuttu drinkki! Cosmopolitanin singautti maailmankartalle aikoinaan Sinkkuelämää-sarja. Cosmopolitan sisältää vodkaa, triple sec -likööriä sekä lime- ja karpalomehua.

– Se on hyvä valinta tyttöjen iltaan tai treffeille. Drinkki on tyylikäs, elegantti ja seksikäs. Cosmopolitan on yksi henkilökohtaisista suosikeistani, Heather Monagan kertoo.

Monaganin mukaan cosmopolitan voidaan tehdä kahdella tavalla. Toiseen tulee tuoretta limemehuaa ja Cointreauta, kun taas toisessa versiossa Cointreau on korvattu triple sec -liköörillä ja tuore limemehu tiivisteellä. Kummatkin valmistustavat ovat naisen mielestä toimivia.

Lähteet: Insider, Viinimaa.fi

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja