"Aikuismaisin" drinkki, jonka voit baarissa valita – olethan jo maistanut tätä törkeän hyvää klassikkoa?

Negroni Sbagliato drinkki
Shutterstock

Suosittu klassikkodrinkki Negroni kannattaa lisätä maisteltavien juomien listalle, jos et vielä ole sitä päässyt testaamaan. Kokeile myös täydellisen Negronin valmistamista itse.

Klassikkodrinkki Negroni täyttää jo 100 vuotta, ja se todella ansaitsee paikkansa katkerien cocktailjuomien kuninkaana.

Ruokasivusto Finedining Lovers huomauttaa, että Negroni on mahdollisesti yksi ”aikuismaisimmista” drinkkivalinnoista, jonka voit tehdä – viskipohjaisen Old Fashioned -drinkin ohella.

Sivuston mukaan Negroni on kunnon drinkki, sillä siitä todella pystyy maistamaan ja tunnistamaan käytetyt alkoholijuomat. Lisäksi Negroni toimii mainiosti useiden ruokien parina sekä aperitiivina. Appelsiininkuorisiivulla viimeisteltävä Negroni on samaan aikaan raikas ja katkera juoma.

Negroni

1 osa Camparia
1 osa punaista vermuttia
1 osa giniä
1 pala appelsiininkuorta/ ½ appelsiiniviipale
Jäitä

Sekoita alkoholijuomat ja viimeistele cocktail appelsiinilla sekä muutamalla jääpalalla. 

Negronin juuret ovat Italian Firenzessä. Legendan mukaan kreivi Camillo Negroni pyysi baarimikkoa sekoittamaan hänelle vahvemman version Americano-cocktailista. Americano sisältää Camparia, makeaa vermuttia ja soodavettä. Negroniin on lisätty joukkoon soodan sijaan giniä.

Kreivi Camillo Negroni rakastui juomaan palavasti. Sen todistaa hänen ystävänsä Francis Harperin kirje lokakuulta 1920. Kirjeessä Harper suosittelee, ettei kreivi jatkossa joisi Negroneja yli kahtakymmentä päivässä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.