1:41

Näin valmistat pikkujoulujen himotuimman boolin! Suomalainen baarimestari muistuttaa: "Juomien sekoittaminen on paljon helpompaa kuin piparien leipominen”

Miksi boolin tekeminen koetaan niin hankalaksi, vaikka yksinkertaisimmillaan siinä kaadetaan vain muutamaa nestettä astiaan.

Onko luvassa omat tai toimiston pikkujoulut ja tehtäväksesi on suotu sekoittaa booli? Unohda ajatus vodkan ja makuvissyn kaatamisesta ämpäriin ja poimi alta baarimestarin helpot vinkit boolin tekoon.

Boolin tekeminen mietitään liian hankalasti

Baarimestari Henu Lahti ihmettelee, miksi Suomeen on iskostunut käsitys ”vodkaboolista”, joka valmistuu kaatamalla reippaasti vodkaa, makuvichyä ja omenamehua samaan astiaan.

– Juomien sekoittaminenhan on tavallaan paljon helpompaa, kuin esimerkiksi piparien leipominen. Pipareissa on vähintään se uunin lämmittäminen, taikinan kauliminen ja muottiin leikkaaminen ja vielä itse se paistaminenkin, Lahti toteaa.

Lahden mielestä boolin tekeminen mietitään liian hankalasti, vaikka periaatteessa sen voisi tehdä vaikka lempidrinkistään.

– Boolin tekeminenhän on vaan sitä, että lukee jonkun cocktailin ohjeen ja vaikka kymmenkertaistaa ne mittasuhteet ja kaataa samaan astiaan – sehän on suhteellisen helppoa, Lahti sanoo.

Älä vetistä boolia turhaan

Lahden mukaan ongelmallista on yleensä myös se, että booliin isketään jo sen tekovaiheessa pari muovilevyllistä jäitä, jonka jälkeen booli jätetään seisomaan pöydälle tuntikausiksi, jolloin jäät sulavat ja vetistävät boolin.

Ratkaisuksi Lahti ehdottaa, että boolin laittaisi esimerkiksi kannelliseen lasiastiaan, jossa on hana alaosassa. Booli kannattaa tehdä astiaan ilman jäitä ja laittaa jääpalat erilliseen kulhoon astian viereen, josta jokainen voi sitten annostella niitä omaan lasiinsa. Näin jääpalat eivät turhaan vetistä boolia.

Negroni-booli

Henu Lahden Negrita-resepti:

3 cl giniä
2 cl vermouthia
1 cl camparia
pidennetään greippi-limonadilla

Lahti vinkkaa, että esimerkiksi trendikäs Negroni on helppo tehdä myös boolina. Jos Negroni on omaan makuun liian vahva tai katkera, kannattaa kokeilla Negritaa, joka on pidennetty versio drinkistä.

Paras greippilimonadi drinkkeihin on Lahden mukaan Laitilan virvoitusjuomatehtaan Panama-juoma, mutta myös muut greippi-limonadit soveltuvat.

– Pikkujoulubileissä voi siis tehdä reseptin mukaisesti Negroni-pohjan astiaan (3 osaa giniä, 2 osaa vermouthia ja 1 osa camparia), laittaa viereen greippilimonadia ja kulhollinen jäitä, josta jokainen voi annostella mieleisensä mixin lasiin, Lahti neuvoo.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja