Tiesitkö? Kananmunan voi korvata yllättävällä raaka-aineella
Tiesitkö, että voit käyttää kikherneliemen eli aquafaban hyödyksi vaikkapa drinkeissä tai leivonnassa? Aquafabasta saat loistavan ja kaupan päälle vegaanisen korvikkeen munavaahdolle, eikä se itsessään maistu miltään.
Aquafaba eli kikherneliemi on maultaan neutraali ja vaahtoutuu kauniisti. Siksi se on sopiva munavaahdon korvike esimerkiksi cocktaileihin.
Whiskey sour ohje:
4 cl viskiä
3cl tuoretta sitruunamehua
1,5 cl sokerisiirappia
1 rkl Aquafabaa
Jäitä
Voit hyödyntää kikhernelientä esimerkiksi klassisessa whiskey sour -juomassa. Lisää kaikki ainekset shakeriin ja ravista. Voit lisätä mukaan hyppysellisen suolaa, niin maut ehostuvat. Kaada lasiin ja lisää hieman jäitä. Koristeeksi appelsiinin kuorta.
Voi korvata kananmunan myös leivonnassa
Kiknernepurkin lientä kannattaa hyödyntää myös leivonnassa, sillä se korvaa munanvalkuaisen näppärästi esimerkiksi marenkia tehdessä. Kikherneliemi vaahtoutuu munanvalkuaisen lailla. K-ruoka-sivustolla suositellaan, että sen vaahdottamiseen käytetään sähkövatkainta.
Vatkattua aquafabavaahtoa voi käyttää myös kermavaahdon korvikkeena kakuissa.
Käytännössä aquafaba on siis todella kätevä ja vegaaninen vaihtoehto munanvalkuaiselle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka