Tiesitkö? Kananmunan voi korvata yllättävällä raaka-aineella

Käytä kikherneliemi hyödyksi - vaahtoutuu upeasti drinkkeihin 0:44 Käytä kikherneliemi hyödyksi - vaahtoutuu upeasti drinkkeihin
KATSO VIDEO: Näin teet klassisen whiskey sour -cocktailin kikernelientä hyödyntäen.

Tiesitkö, että voit käyttää kikherneliemen eli aquafaban hyödyksi vaikkapa drinkeissä tai leivonnassa? Aquafabasta saat loistavan ja kaupan päälle vegaanisen korvikkeen munavaahdolle, eikä se itsessään maistu miltään.

Aquafaba eli kikherneliemi on maultaan neutraali ja vaahtoutuu kauniisti. Siksi se on sopiva munavaahdon korvike esimerkiksi cocktaileihin. 

Whiskey sour ohje:
4 cl viskiä
3cl tuoretta sitruunamehua
1,5 cl sokerisiirappia
1 rkl Aquafabaa
Jäitä

Voit hyödyntää kikhernelientä esimerkiksi klassisessa whiskey sour -juomassa. Lisää kaikki ainekset shakeriin ja ravista. Voit lisätä mukaan hyppysellisen suolaa, niin maut ehostuvat. Kaada lasiin ja lisää hieman jäitä. Koristeeksi appelsiinin kuorta.

Voi korvata kananmunan myös leivonnassa

Kiknernepurkin lientä kannattaa hyödyntää myös leivonnassa, sillä se korvaa munanvalkuaisen näppärästi esimerkiksi marenkia tehdessä. Kikherneliemi vaahtoutuu munanvalkuaisen lailla. K-ruoka-sivustolla suositellaan, että sen vaahdottamiseen käytetään sähkövatkainta. 

Vatkattua aquafabavaahtoa voi käyttää myös kermavaahdon korvikkeena kakuissa. 

Käytännössä aquafaba on siis todella kätevä ja vegaaninen vaihtoehto munanvalkuaiselle.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat