Nyt oli poliisilla pähkinää purtavaksi: Varkaat anastivat pähkinöitä yli 245 000 euron edestä – tämä virhe koitui konnien kohtaloksi

pistaasi
Shutterstock

Viranomaiset yrittävät selvittää eriskummallista varkautta Tularessa, Kaliforniassa. Yksi epäonniseen ryöstöön osallistunut on saatu kiinni. 

Video: Maapähkinävoista valmistuvat nämä helpot kolmen ainesosan keksit!

Tularen piirikunnan sheriffillä oli iso – tai sanotaanko pikemminkin kallis – pähkinä purtavaksi.

Food & Wine -sivuston mukaan pistaasipähkinöitä tehtaileva Setton Pistachios -yritys joutui elokuussa törkeän varkauden kohteeksi. Yritykseltä varastettiin pistaasipähkinöitä vajaan 300 000 dollarin, eli yli 245 000 euron edestä. 

Setton Pistachios on yksi suurimmista pistaasipähkinöiden tuottajista Yhdysvalloissa. 

Varkaat tekeytyivät lailliseksi firmaksi

Tularen piirikunnan sheriffin mukaan varkaat olivat tekeytyneet yritykseksi, joka hoiti laillisin keinoin pistaasipähkinöiden kuljetuksen. 

He käyttivät yrityksen nimeä saadakseen haltuunsa kaksi peräkärryllistä pistaasipähkinöitä. 

Sen sijaan, että varkaat olisivat toimittaneet pistaasipähkinät oikeaan määränpäähän, he kuljettivat ne hylätylle kiinteistölle.

Tämän jälkeen varkaat poistivat pähkinät niiden alkuperäisistä pakkauksistaan tarkoituksenaan myydä kallis lasti eteenpäin. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Ahneella oli karvas loppu

Varkaat olivat varastaneet pistaasipähkinöiden kuljettamista varten kaksi peräkärryä Fresnon kaupungista. 

Varkaat eivät kuitenkaan tienneet, että peräkärryissä oli GPS-paikannin. Kun peräkärryt ilmoitettiin varastetuksi, niiden jäljille oli jopa naurettavan helppo päästä. 

Rikoksesta epäilty 23-vuotias mies on pidätetty, ja lista rikosnimikkeistä, joista häntä syytetään, on pitkä. Häntä epäillään muun muassa identiteettivarkaudesta, törkeästä varkaudesta ja ryöstöstä. 

Poliisi uskoo, että lähipäivien aikana tapaukseen liittyen tehdään myös muita pidätyksiä. 

Tarina sai myös sikäli onnellisen lopun, että niin peräkärryt kuin pähkinätkin onnistuttiin palauttamaan niiden oikeille omistajille. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.