Tästä vihreä väri johtuu – lue faktat pistaaseista

pistaasi
Shutterstock

Tiedätkö, mistä pistaasit saavat vihreän värinsä? Lue mielenkiintoiset pistaasifaktat.

Self.com-sivusto kokosi yhteen yllättäviä faktoja pistaaseista, jotka ovat maistuneet naposteltavien muodossa ihmisillä vuosituhansien ajan.

Historiallinen naposteltava

Pistaasit ovat yksiä vanhimmista naposteltavista, sillä niitä on herkuteltu jo vähintään 9 000 vuoden ajan. Pistaasit mainitaan myös Raamatun alkukertomuksissa.

Hymyilevä pähkinä

Maailmalla pistaasia pidetään sen irvistävän ulkomuodon vuoksi erityisen positiivisena pähkinänä. Pistaasia kutsutaan Iranissa nimellä hymyilevä pähkinä ja Kiinassa nimellä onnellinen pähkinä. Maailmalla pistaaseja kutsutaan myös vihreiksi pähkinöiksi.

Vihreän värin salaisuus

Pistaasit ovat väriltään pähkinöille epätyypillisesti vihreitä. Syy tähän erikoiseen väriin ovat niiden sisältämät antioksidantit.

Paljon terveellisiä ainesosia

Suolattuja pistaasipähkinöitä ei ole hyvä syödä suolan negatiivisten terveysvaikutusten vuoksi varsinkaan suuria määriä, mutta itse pistaasipähkinät sisältävät lukuisia terveellisiä ainesosia. Pistaasit ovat monien muiden pähkinöiden tapaan hyviä proteiininlähteitä ja ne sisältävät myös paljon kuitua, magnesiumia, tiamiinia sekä fosforia. Pistaasit ovat myös oiva B6-vitamiinin lähde.

Lähde: Self.com

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat