Tästä vihreä väri johtuu – lue faktat pistaaseista
Tiedätkö, mistä pistaasit saavat vihreän värinsä? Lue mielenkiintoiset pistaasifaktat.
Self.com-sivusto kokosi yhteen yllättäviä faktoja pistaaseista, jotka ovat maistuneet naposteltavien muodossa ihmisillä vuosituhansien ajan.
Historiallinen naposteltava
Pistaasit ovat yksiä vanhimmista naposteltavista, sillä niitä on herkuteltu jo vähintään 9 000 vuoden ajan. Pistaasit mainitaan myös Raamatun alkukertomuksissa.
Hymyilevä pähkinä
Maailmalla pistaasia pidetään sen irvistävän ulkomuodon vuoksi erityisen positiivisena pähkinänä. Pistaasia kutsutaan Iranissa nimellä hymyilevä pähkinä ja Kiinassa nimellä onnellinen pähkinä. Maailmalla pistaaseja kutsutaan myös vihreiksi pähkinöiksi.
Vihreän värin salaisuus
Pistaasit ovat väriltään pähkinöille epätyypillisesti vihreitä. Syy tähän erikoiseen väriin ovat niiden sisältämät antioksidantit.
Paljon terveellisiä ainesosia
Suolattuja pistaasipähkinöitä ei ole hyvä syödä suolan negatiivisten terveysvaikutusten vuoksi varsinkaan suuria määriä, mutta itse pistaasipähkinät sisältävät lukuisia terveellisiä ainesosia. Pistaasit ovat monien muiden pähkinöiden tapaan hyviä proteiininlähteitä ja ne sisältävät myös paljon kuitua, magnesiumia, tiamiinia sekä fosforia. Pistaasit ovat myös oiva B6-vitamiinin lähde.
Lähde: Self.com
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa