Näin täyteläistä perunamuusia et ole taatusti vielä syönyt – lisää vain joukkoon tämä ainesosa

shutterstock_602957888
Shutterstock

Paras perunamuusi on kermaista ja täyteläistä. Lopputulokseen pääset taatusti lisäämällä perinteisten ainesten sekaan tuorejuustoa.

Katso yllä olevalta videolta ohjeet perinteiseen perunamuusiin!

Täyteläinen perunamuusi sopii täydellisesti lisukkeeksi oikeastaan lähes minkä tahansa ruoan seuraksi. Perunamuusi on myös helppo valmistaa, kun muistaa valita oikeanlaiset perunat ja osaa välttää tyypillisimmät virheet.

Jos perinteisestä muusista haluaa entistä täyteläisempää, tuhdimpaa ja kermaisempaa, kannattaa sekaan lisätä yksi yllättävä ainesosa, neuvoo Delish-sivusto.

Se ainesosa on tuorejuusto!

Kokeile sekoittaa tuorejuustoa perinteisen maidon ja voin lisäksi perunoihin, ja nauti ihanasta lopputuloksesta. Jos haluat entistä juustoisempaa muusia, kokeile myös tätä juustoisen perunamuusin eli Pommes Aligotin reseptiä.

Kermainen perunamuusi, kuudelle

1,3 kiloa kuorittuja ja kuutioiksi leikattuja, jauhoisia perunoita

Suolaa

225 grammaa tuorejuustoa

4 ruokalusikallista voita

1,2 desilitraa maitoa

Mustapippuria

Koristeluun leikattua ruohosipulia

Valmistus

Aseta perunat suureen kattilaan ja peitä ne vedellä. Mausta suolalla. Kiehauta vesi ja keitä perunoita noin 16-18 minuuttia, kunnes ne ovat kokonaan pehmeitä. Valuta vesi pois, ja jätä perunat kattilaan.

Lisää sekaan kuutioitu tuorejuusto. Muussaa perunat ja tuorejuusto tasaiseksi perunasurvimen avulla.

Lämmitä pienessä kattilassa keskilämmöllä voi ja maito, kunnes voi on sulanut ja maito lämmintä. Älä kiehauta. Kaada seos perunoiden päälle ja sekoita, kunnes ainekset ovat yhdistyneet ja koostumus kermainen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Siirrä perunamuusi tarjoiluastiaan, lisää päälle vielä pippuria ja koristele ruohosipulilla. Nauti!

Lähde: Delish

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.