Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uusi tapa valmistaa uusia perunoita – nämä pomminvarmat potut sulavat suuhun: "Naurettavan herkullisia"

Shutterstock
Julkaistu 26.05.2019 18:05

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Harva ruoka-aine herättää yhtä paljon riemua kuin kesän ensimmäiset varhaisperunat. Kun tämän makumuistoja herättävän raaka-aineen yhdistää ravintoloista tutun herkun, ruskistetun voin kanssa, syntyy lähes vastustamaton lisuke, joka uppoaa parempiin suihin ihan sellaisenaankin.

Tässä reseptissä pienten varhaisperunoiden annetaan kypsyä veden sijaan hitaasti voissa. Valmistukseen kannattaa valita tarpeeksi laakea kattila tai pannu, sillä perunat kypsyvät tasaisesti, kun ne saavat kypsyä voissa yhdessä kerroksessa.

–  Nämä perunat ovat naurettavan herkullisia, Seriouseats-sivustolle kirjoittanut Sasha Marx toteaa.

– En pystynyt lopettamaan niiden syömistä. Riippumatta siitä, että ne oli kuorrutettu ruskistetulla voilla, ne eivät olleet rasvaisia eivätkä aiheuttaneet ruokakoomaa.

uuudet perunat pannu paistetut perunat
Kullanruskeat perunat sopivat vaikkapa sinappisillin kaveriksi.Shutterstock

Halutessasi voit lisätä perunoiden joukkoon myös yrttejä ja valkosipulia antamaan makua.

Ruskistetulla voilla höystetyt varhaisperunat (2–4 annosta)

n. 110 g voita kuutioina
450 g pieniä uusia perunoita pestynä
suolaa, mustapippuria
(4 oksaa tuoretta timjamia tai rosmariinia)
(2 valkosipulinkynttä kuorittuna)

Sulata voi kattilassa keskilämmöllä. Lisää perunat kattilaan heti, kun voi on sulanut. Varmista, että perunat ovat kattilassa yhdessä kerroksessa. Lisää joukkoon myös ripaus suolaa ja pippuria. Sekoita perunoita voissa, kunnes voi alkaa kuumeta ja sihistä. Jatka kypsentämistä ja sekoittamista, kunnes voi alkaa muuttua kullankeltaiseksi ja vaahdota, noin 5–8 minuutin ajan.

Pienennä lämpöä ja lisää kattilaan halutessasi yrtit ja kokonaiset valkosipulit. Jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä vaahtoavassa voissa, kunnes perunat ovat kypsiä ja kullanruskeita, noin 45 minuutin ajan. Siirrä kattila pois levyltä ja anna levätä kattilassa noin viiden minuutin ajan.

Nosta perunat tarjolle ja kauho päälle kattilan pohjalta löytyvää kullanruskeaa voita. Tarjoa lisänä myös ranskankermaa.

Resepti: Seriouseats

Lisää aiheesta:

Paras tapa tehdä paistetut perunat – keitinveteen kannattaa lisätä yllättävä ainesosaYlistetty ohje testissä: Näiden pottujen sanotaan olevan "Instagramin rapeimmat perunat" Perunaherkku, joka sulaa suuhun – täydellinen lisuke mille tahansa ruoalle: "Nämä perunat lunastavat lupaukset"Täydellinen perunamuusi, jonka voit tehdä hyvissä ajoin etukäteen – tämä suosikkiresepti on ”kaukana kumisesta!”Jäikö riisiä yli? Käytä se tähän mahtavaan ruokaan, jota on helppo muunnella makusi mukaanVartissa valmista! Pastan keitinvesi muuttaa muutaman ainesosan pikapastan herkulliseksi ateriaksi – tätä vinkkiä on pakko kokeilla!
RuoanlaittoPerunatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ma17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"