Yksi ainesosa muuttaa muusisi hetkessä herkullisemmaksi – ei alle 18-vuotiaille!

Perunamuusi
Monikäyttöinen olut sopii maustamaan myös tavallisen perunamuusin. Shutterstock

Olut ja juusto kuuluvat niiden herkkujen joukkoon, joita voi olla joskus vaikea vastustaa. Miltä siis kuulostaisi, jos nämä maistuvat raaka-aineet löytyisivät tavallisesta perunamuusistasi? Aivan, liian hyvältä ollakseen totta! 

Video: Näin syntyy perinteinen perunamuusi. 

Joskus sitä yksinkertaisesti tarvitsee elämäänsä lohturuokaa, ja tähän kaipuuseen juustolla ja oluella maustettu muusi sopii täydellisesti. Keveästä herkusta ei voida puhua, sillä muusi kätkee sisäänsä aimo annoksen juustoa, mutta maku saa unohtamaan kalorit hetkessä.

Oluen voit valita muusiin oman makusi mukaan, mutta parempien vaihtoehtojen puutteessa reseptissä suositellaan käytettäväksi IPA-olutta. 

Oluella höystetty perunamuusi (6 annosta)

2 kg perunoita
suolaa
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl olutta
2 dl maitoa
3 ¾ dl cheddar-juustoa raastettuna
½ tl valkosipulijauhetta
½ tl savupaprikajauhetta
mustapippuria
¾ dl ranskankermaa
päälle silputtua ruohosipulia

Keitä kuoritut ja paloitellut perunat suolalla maustetussa vedessä. Kun perunat ovat kypsiä, valuta ja siirrä takaisin kattilaan.

Sulata voi pannussa miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon jauhot ja anna niiden turvota noin minuutin ajan. Lisää joukkoon varovasti olut ja maito. Sekoita, kunnes seos on paksuuntunut, noin kolmen minuutin ajan. Siirrä pannu pois levyltä ja lisää joukkoon juusto. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta.

Muusaa perunat ja lisää joukkoon kastike. Sekoita. Lisää lopuksi joukkoon ranskankerma ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Ennen tarjoilua ripottele pinnalle ruohosipulia.

Lähde: Delish

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat