Ruotsalainen ruoka-asiantuntija kertoo vinkkinsä täydellisen perunamuusin valmistamiseen.
Allt om mat -ruokasivuston asiantuntija ja ruokatoimittaja Gunilla von Heland jakaa vinkkinsä täydellisen ilmavan ja kermaisen perunamuusin tekoon.
Von Helandin mukaan perunamuusi kannattaa ensinnäkin aina valmistaa varastoperunoista.
– Varastoidut perunat sisältävät vähemmän vettä ja enemmän tärkkelystä. Ne sitovat nestettä paremmin. Uusia perunoita ei kannata muussata, koska niissä on liikaa vettä.
Muusiin soveltuvat parhaiten jauhoiset perunalajikkeet. Monet suomalaiskokit vannovat puikulaperunasta tehtyyn muussiin.
Lue myös: Niksi perunamuusin valmistamiseen – ruokatoimittajakin suosittelee: "Lyhyessä ajassa ja vähemmällä tiskillä"
Maustaminen on tärkeää
Ruokatoimittaja listaa myös tavallisimpia virheitä, jotka kokit tekevät valmistaessaan perunamuusia. Esimerkiksi liian vähäinen soseuttaminen jättää muusiin ikäviä sattumia, kun taas toisaalta liiallinen soseuttaminen voi tehdä muusista liisterimäistä. Myös maustamisen kanssa kannattaa olla tarkkana: suolaton muusi ei maistu millekään.
