Hämmästyttävä tapa kypsentää perunat – tätä on pakko kokeilla!

shutterstock_187898684
Kahteen kertaan kypsennetyt perunat ovat herkullinen osa illallista. Shutterstock

Perunat ovat suomalaisille tuttua arkiherkkua. Jos kuitenkin perinteisille keitetyille perunoille, perunamuusille tai uuniperunoille kaipaa piristävää vaihtoehtoa, kannattaa ehdottomasti kokeilla Bettycrocker-sivuston hämmästyttävää perunareseptiä.

Jos perunoiden kypsentämisen kanssa ei ole kiire, ovat kahteen kertaan paistetut perunat oivallinen vaihtoehto pääruoan seuraksi. Vaikka aikaa saattaa mennä näiden perunoiden valmistamiseen parikin tuntia, ovat ne kaiken sen vaivan arvoisia.

Bettycrocker-sivustolla esitellyn reseptin ideana on, että perunat paistetaan uunissa kahteen otteeseen – sen sijaan, että ne kypsennettäisiin perinteiseen tapaan vain kerran. Perinteisen kypsennyksen jälkeen perunamassa kaivetaan kuorista, ja sen joukkoon sekoitetaan muun muassa juustoa ja voita – lopputulos ei siis voi olla epäonnistunut!

Kahteen kertaan paistetut perunat

4 suurta ja jauhoista perunaa
0,6–1,2dl maitoa
0,6 dl pehmeää voita tai margariinia
1/4 tl suolaaripaus mustapippuria
2,4 dl cheddar-juustoa
1 rkl tuoretta pilkottua ruohosipulia

Lämmitä uuni noin 190-asteiseksi. Hankaa perunoiden pintaa harjalla, mutta älä kuori niitä. Pistele perunoita haarukalla, jotta niiden kypsyessä höyry pääsee karkaamaan.

Paista perunoita uunissa 1 tunti ja 15 minuuttia tai niin kauan kunnes ne ovat haarukalla kokeiltaessa kokonaan pehmeitä. Anna perunoiden jäähtyä.

Leikkaa jäähtyneet perunat puoliksi. Kaiva lusikalla perunoiden sisältö astiaan. Säästä perunoiden kuoret. Muussaa perunat tasaiseksi massaksi. Lisää maitoa vähitellen muusin joukkoon.

Lisää muusin joukkoon voi, suola ja pippuri. Sekoita ilmavasti vispilällä, kunnes seos on ilmavaa. Täytä perunoiden kuoret perunaseoksella.

Paista puolikkaita perunoita n. 200 asteessa 20 minuuttia tai niin kauan, kunnes perunatäyte saa kauniin värin.

Herkuttele!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat