Perunamuusin valmistus alkaa perunoiden valinnasta, ja päättyy muusin työstämiseen. Virheitä voi sattua kaikissa työvaiheissa, jopa keitinveden kaatamisessa.
Lasten lempilisuke, perunamuusi, sopii niin kastikkeiden, makkaran ja vaikka lohenkin kanssa. Perunamuusista on moneksi, ja sitä on helppo tuunata vaikka juureksilla tai ranskalaiseen tapaan juustolla.
Perunaherkku ei kuitenkaan maistu, jos siitä tulee tahmeaa, liisteristä ja mautonta. Osaathan valmistaa perunamuusin oikein ja välttää pahimmat kardinaalivirheet?
1. Väärät perunat
Kaikista pehmeimmän ja kuohkeimman lopputuloksen saa oikeanlaisilla perunoilla, jotka ovat tietenkin jauhoiset perunat. Esimerkisi rosamunda on monien kokkein suosima vaihtoehto, mutta myös puikulasta tulee hyvää muusia. Jauhoiset perunat myös imevät itseensä makuja kaikista parhaiten.
2. Keitinveden suolaamatta jättäminen
Kun perunoita alkaa keittämään, on tärkeää lisätä keitinveden joukkoon suolaa. Perunoiden tärkkelys nimittäin imee vettä ja suolaa itseensä, joten perunamuusia ei tarvitse suolata niin paljoa loppuvaiheessa. Keitinvaiheessa suolaaminen takaa sen, ettei muusi jää mauttomaksi.

