Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täydellinen perunamuusi, jonka voit tehdä hyvissä ajoin etukäteen – tämä suosikkiresepti on ”kaukana kumisesta!”

Shutterstock
Julkaistu 29.01.2019 17:01

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Tässä herkullisessa perunamuusireseptissä ei tingitä voista ja kermasta! Vaikka muusi ei ole sieltä kevyimmästä päästä, maku on taatusti kaloreiden arvoinen. 

Silloin kun kiire painaa, mutta et halua tinkiä hyvästä kotiruoasta, etukäteen valmistettavat ruoat pelastavat paljolta. Keitot ja laatikkoruoat ovat tyypillisimpiä esimerkkejä etukäteen valmistettavista ruoista, mutta myös perunamuusin voi valmistaa hyvissä ajoin – jopa kaksikin päivää ennen ruokailua. 

Tämä herkullinen ennakoivan ruoanlaittajan perunamuusi kuuluu Bon Appétit -sivuston vuoden 2018 suosituimpien reseptien joukkoon.

LUE MYÖS: Maku ei ainoa tekijä – tiesitkö, tästä syystä perunoiden keitinveteen lisätään suolaa?

Uudelleenlämmitystä ei huomaa, vaan muusi maistuu siltä, kuin se oli juuri valmistettu. Mutta kuinka tämä on mahdollista?

Herkullisen maun ja täydellisen rakenteen salaisuus piilee rasvaisissa raaka-aineissa.


– Yhdistäessäsi voin, maidon ja kuumat perunat, rasva peittää perunoiden tärkkelyksen estäen ruokalajia muuttumasta tahmaiseksi, möykkyiseksi tai kumiseksi, Bon Appetit -sivustolla kerrotaan.

Täydellinen perunamuusi

1,5 kg perunoita pestynä
suolaa
n. 2 dl kermaa
n. 2 dl täysmaitoa
250 g voita kuutioina
1 ¼ dl ranskankermaa
mustapippuria 

Aseta perunat kattilaan kylmään veteen. Lisää joukkoon reilusti suolaa. (Veden kuuluu maistua merivedeltä.) Anna veden kiehahtaa ja keitä perunoita miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Kaada vesi pois ja anna perunoiden kuivua kuumassa kattilassa.

Lämmitä sillä välin 1 ¾ dl maitoa ja 1 ¾ dl kermaa kattilassa. Purista kuumat perunat yhdessä voin kanssa muusiraudan läpi. Jos et omista rautaa, kuori perunat ja muusaa kuumat perunat ja voi survimella. Sekoita, kunnes muusi on tasaista. Sekoita kuuma maito-kermaseos perunoiden joukkoon. Lisää lopuksi ranskankerma. Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna muusin jäähtyä ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä. Ennen tarjoilua siirrä muusi kattilaan ja lisää joukkoon ¼ dl maitoa ja ¼ dl kermaa. Kuumenna matalalla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes muusi on lämmennyt. Tarjoile ja nauti!

Lähde: Bon Appétit

Lisää aiheesta:

Paras tapa tehdä paistetut perunat – keitinveteen kannattaa lisätä yllättävä ainesosaUusi tapa valmistaa uusia perunoita – nämä pomminvarmat potut sulavat suuhun: "Naurettavan herkullisia"Entistä parempaa perunamuusia ilman maitoa – tämän ainesosan avulla se onnistuu! Näin täyteläistä perunamuusia et ole taatusti vielä syönyt – lisää vain joukkoon tämä ainesosaTunnetusti maailman paras perunamuusiresepti! Näin valmistat tutun arkiruoan kuuluisan Michelin-kokin opeinHämmästyttävä tapa kypsentää perunat – tätä on pakko kokeilla!
PerunaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Peruna
  • 22.9.10:14
    Maatalous

    Nyt viljelijät tarkkana – Ruokavirastolta varoitus

  • 18.9.17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • 22.6.09:44
    Ruoka

    Varhaisperunoista entistäkin parempia! Hittiohje kannattaa testata

  • 17.6.12:44
    Ruoka

    Timon perunanpesuvideo räjäytti Tiktokin – "Laiskuuttahan tuo nyt on"

  • 11.6.07:46
    Ruoka

    Luulitko syöväsi nyt uusia perunoita? Olet väärässä