Ruoantähteitä ei kannata heittää roskiin, sillä niistä voi loihtia herkkuja vielä valmistuspäivänkin jälkeen.
Jäikö perunamuusia kattilaan? Mikron kautta käytetty lisuke ei välttämättä houkuttele, mutta perunamuusia voi käyttää myös ainesosana moneen muuhun ruokaan. Miltä kuulostaisivat esimerkiksi perunamuusista makunsa saavat vohvelit, pannukakut tai jopa pizza?
Leipä
Perunamuusi mehevöittää ja makeuttaa itse leivottua leipää. Korvaa taikinassa osa jauhoista ja vedestä ylitse jääneellä perunamuusilla. Leivo muuten tavalliseen tapaan.
Vohvelit
Perunamuusi taipuu myös osaksi suolaisten vohveleiden taikinaa. Vähennä reseptissä maidon määrää ja lisää sen sijaan vohvelitaikinaan perunamuusia.
Perunamuusivohveleita voi nauttia myös sämpylän muodossa. Lisää paistetun vohvelin päälle esimerkiksi kinkkua, avokadoa, suolaa ja pippuria, juustoa sekä karpalohilloa. Iske komeuden päälle vielä toinen perunamuusivohveli ja herkullinen vohvelisämpylä on valmis.
Uppopaistetut pallerot
Rapeat perunamuusipallerot ovat oiva vaihtoehto kotitekoiselle kanakorille. Sekoita perunamuusiin juustoraastetta, mausteita sekä kananmunia, ja varmista että seos on tarpeeksi kiinteää. Pyöräytä taikinasta tehtyjä palleroita korppujauhoissa ja uppopaista. Dippaa kermaviiliin ja anna maun viedä mennessään.
Perunamuusi-uunimunakas
Vallan nerokas tapa hyödyntää ylijäänyt perunamuusi on tehdä siitä herkullinen uuniruoka. Lisää perunamuusiin hieman juustoraastetta sekä sipulia ja levitä seos voideltuun uunivuokaan. Painele tämän jälkeen massaan koloja pienellä kauhalla ja riko koloihin kananmuna. Paista komeutta noin 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa ja nauti.
