Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Säästät rahaa ja saat loistavaa ruokaa – jos jääkaapistasi löytyy perunamuusia, tee näin!

Ylijääneen perunamuussin voi käyttää esimerkiksi uppopaistettuihin perunapalleroihin. Kuvituskuva.
Ylijääneen perunamuussin voi käyttää esimerkiksi uppopaistettuihin perunapalleroihin. Kuvituskuva.Shutterstock
Julkaistu 02.12.2017 14:04

Valpuri Haapala

valpuri.haapala@mtv.fi

Ruoantähteitä ei kannata heittää roskiin, sillä niistä voi loihtia herkkuja vielä valmistuspäivänkin jälkeen.

Jäikö perunamuusia kattilaan? Mikron kautta käytetty lisuke ei välttämättä houkuttele, mutta perunamuusia voi käyttää myös ainesosana moneen muuhun ruokaan. Miltä kuulostaisivat esimerkiksi perunamuusista makunsa saavat vohvelit, pannukakut tai jopa pizza?

Leipä

Perunamuusi mehevöittää ja makeuttaa itse leivottua leipää. Korvaa taikinassa osa jauhoista ja vedestä ylitse jääneellä perunamuusilla. Leivo muuten tavalliseen tapaan.

Vohvelit

Perunamuusi taipuu myös osaksi suolaisten vohveleiden taikinaa. Vähennä reseptissä maidon määrää ja lisää sen sijaan vohvelitaikinaan perunamuusia.

Perunamuusivohveleita voi nauttia myös sämpylän muodossa. Lisää paistetun vohvelin päälle esimerkiksi kinkkua, avokadoa, suolaa ja pippuria, juustoa sekä karpalohilloa. Iske komeuden päälle vielä toinen perunamuusivohveli ja herkullinen vohvelisämpylä on valmis.

Uppopaistetut pallerot

Rapeat perunamuusipallerot ovat oiva vaihtoehto kotitekoiselle kanakorille. Sekoita perunamuusiin juustoraastetta, mausteita sekä kananmunia, ja varmista että seos on tarpeeksi kiinteää. Pyöräytä taikinasta tehtyjä palleroita korppujauhoissa ja uppopaista. Dippaa kermaviiliin ja anna maun viedä mennessään.

Perunamuusi-uunimunakas

Vallan nerokas tapa hyödyntää ylijäänyt perunamuusi on tehdä siitä herkullinen uuniruoka. Lisää perunamuusiin hieman juustoraastetta sekä sipulia ja levitä seos voideltuun uunivuokaan. Painele tämän jälkeen massaan koloja pienellä kauhalla ja riko koloihin kananmuna. Paista komeutta noin 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa ja nauti.


Pizza

Ikisuosikki pizzasta saa entistäkin tuhdimman, kun sen täytteeksi laittaa perunamuusia. Levitä pizzapohjan päälle perunamuusin lisäksi voissa paistettuja sipuliviipaleita sekä juustoa. Paista uunissa ja nauti niin paljon kuin jaksat.

Pannukakut

Suolaiset pannukakut ovat herkullisia ja nopeasti valmistuvia tarjottavia, jotka maistuvat myös yllätysvieraille.

Ainekset (12 kpl):

7 dl perunamuusia
1,5 dl cheddar-juustoraastetta
2 rkl silputtua sipulia
1 muna kevyesti vatkattuna
1 dl vehnäjauhoja
öljyä paistamiseen
smetanaa tarjoiluun

Ohje:

Sekoita suuressa kulhossa perunamuusi, juustoraaste, sipuli, muna sekä kolme ruokalusikallista vehnäjauhoja tasaiseksi massaksi.

Jos seos näyttää turhan kuivalta, eikä pysy kasassa, lisää toinen kananmuna. Jos taas seos on turhan vetistä, lisää vähitellen vehnäjauhoja, kunnes koostumus on tahmea.

Muotoile taikinasta käsin 12 palloa. Taputtele taikinapallot pannukakuiksi.

Kaada loput vehnäjauhot laakeaan astiaan. Lämmitä öljy suuressa pannussa.

Kääntele pannukakut jauhoissa ennen keskikuumalla pannulla paistamista. Paista pannukakkuja 3–4 minuuttia kummaltakin puolelta,kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita ja rapeita.

Tarjoile smetanan ja sipulin kanssa.

Lähde: Huffington Post

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Klassikkopiirakka, jota ei kannata unohtaa – näin valmistat sen entistäkin vähemmällä vaivallaPerunaruoka, jonka maku nostaa kyyneleet silmiin – voiko tämän herkullisempaa enää olla? Paluu menneisyyteen: Supersimppeli iltapalapiirakka maistuu koko perheelle – tämä luottoresepti kannattaa kaivaa jälleen esiin!Nerokas tapa nauttia hampurilainen: Burgeripiirakka Kirsin tapaan on todellakin kokeilun arvoinen!Omistatko vohveliraudan? 8 herkullista ja yllättävää ruokalajia, jotka voit valmistaa masiinalla vohvelien lisäksiLihapullat osa 19 - Lähi-itämaiset kibbeh-pullat
PerunaPerunamuusiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Peruna
  • 22.9.10:14
    Maatalous

    Nyt viljelijät tarkkana – Ruokavirastolta varoitus

  • 18.9.17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • 22.6.09:44
    Ruoka

    Varhaisperunoista entistäkin parempia! Hittiohje kannattaa testata

  • 17.6.12:44
    Ruoka

    Timon perunanpesuvideo räjäytti Tiktokin – "Laiskuuttahan tuo nyt on"

  • 11.6.07:46
    Ruoka

    Luulitko syöväsi nyt uusia perunoita? Olet väärässä