Mainos

Ei enää liisteriä! Vältä tyypillisimmät virheet ja tee perunamuusista joka kerta täydellistä

Asiantuntijat listasivat ylös seitsemän kohtaa, jotka kannattaa ehdottomasti muistaa perunamuusia valmistettaessa. 

Kulhollinen täyteläistä perunamuusia sopii lisukkeeksi ruoalle kuin ruoalle. Vaikka perunamuusi on helppo valmistaa, siinäkin voi mennä pahasti metsään. Joukko Good Housekeeping -sivuston asiantuntijoita listasi ylös joukon tyypillisiä virheitä, joita välttämällä teet kerta toisensa jälkeen herkullista muusia. 

Virhe 1: Valitset väärän perunan

Jos haluat pehmeän lopputuloksen, muusin valmistukseen kannattaa valita jauhoisia, värikoodiltaan punaisia perunoita. Nämä perunat hajoavat helposti, kun taas kiinteiden perunoiden käyttäminen voi saada aikaan kumimaisen lopputuloksen.

Virhe 2: Et suolaa keitinvettä

Muusiperunoita keitettäessä keitinveteen kannattaa lisätä reilusti suolaa, joka maustaa perunat keittämisen aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun ei tarvitse lisätä niin paljoa suolaa valmiiseen tuotteeseen.

Virhe 3: Lisäät perunat kiehuvaan veteen

Laita perunat kattilaan, peitä kylmällä vedellä ja lisää suolaa. Laita kattila liedellä ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Jos lisäät perunat kiehuvaan veteen, perunat keittyvät epätasaiseksi.

Virhe 4: Et siivilöi vettä kunnolla

Jos haluat muusisi maistuvan perinoilta etkä vedeltä, valuta vesi huolellisesti pois perunoista. Voit myös nostaa perunakattilan hetkeksi takaisin kuumalle hellalevylle sen jälkeen, kun olet valuttanut veden pois kattilasta.

Virhe 5: Lisäät voin ja maidon jääkaappikylmänä

Anna voin sulaa huoneenlämpöiseksi, ennen kuin lisäät sitä kuumien perunoiden joukkoon. Älä myöskään lisää maitoa kylmänä, vaan lämmitä se ennen muusin joukkoon lisäämistä. Ainesosat sekoittuvat lämpöisinä paremmin, ja lautasellesi päätyvä muusi on edelleen lämmintä.

Virhe 6: Vatkaat liikaa

Vaikka mielesi tekisi kuinka sileää perunamuusia, perunoita ei kannata vaivata ja muusata liikaa. Liian voimakas sekoittaminen voi saada aikaan liisterimäisen lopputuloksen.  

Virhe 7: Annat muusin seistä 

Vaikka moni meistä haluaa valmistaa ruoan hyvissä ajoin valmiiksi, perunamuusi on ruoka, joka ei pidä odottelusta. Muusin maulle ja rakenteelle ei tee hyvää, että se joutuu seisomaan kattilassa pitkiä aikoja. Myöskään muusin säilyttämistä yön yli pakkasessa tulisi välttää.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja