Tunnetusti maailman paras perunamuusiresepti! Näin valmistat tutun arkiruoan kuuluisan Michelin-kokin opein

perunamuusi peruna
Shutterstock

Yli 30 Michelin-tähtiä ansainneen huippukokin perunamuusiresepti tunnetaan ympäri maailmaa. Nyt voit valmistaa tätä maailman parhaaksi muusiksi tituleerattua ruokaa kotikeittiössäsi. 

Videolla esitellään näppärä vinkki perunoiden kuorimiseen. 

Huippukokki Joel Robuchonin poismeno on koskettanut lukuisia ihmisiä ympäri maailman. Vaikka Robuchon tunnettiin ennen kaikkea huippuravintoloistaan, monet hänen luomansa reseptit ovat jääneet elämään maailman parhaimpina. Yksi näistä, kenties miehen tunnetuin resepti, on silkkisen kermainen perunamuusi. 

Täydellisen perunamuusin valmistus lähtee liikkeelle perunoiden keitinvedestä, joka tulisi suolata jo siinä vaiheessa, kun vesi on vielä kylmää. Hyvän perunamuusin salaisuus piilee lisäksi perunaprässissä, paistinpannussa ja totta kai reilussa määrässä ranskalaista salaisuutta, eli voita.

Täydellinen perunamuusi Robuchonin tapaan

1 kilo perunoita
1 rkl suolaa
250 g kylmää voita kuutioituna
250 ml täysmaitoa
suolaa ja pippuria

Pese, mutta älä kuori perunoita. Lisää isoon pannuun perunat, 2 litraa vettä ja ruokalusikallinen suolaa. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä perunoita kannen alla, kunnes veitsi menee perunoiden läpi helposti. Tämä vie noin 25 minuuttia.

Valuta vesi pois ja kuori perunat. Purista perunat perunaprässin läpi laakealle pannulle. Kuumenna pannu keskilämmöllä ja sekoita pannulla kuivuvia perunoita lastalla noin viiden minuutin ajan. Tällä välin huuhtele pieni kastikekattila vedellä, mutta älä kuivaa. Lisää kosteaan kattilaan maito ja kuumenna kiehuvaksi.

Pienennä perunapannun lämpöä ja lisää joukkoon voikuutiot pala palalta koko ajan sekoittaen. Kaada joukkoon erittäin kuuma maito ohuena virtana koko ajan sekoittaen. Sekoita, kunnes maito on imeytynyt perunoiden joukkoon. Lisää joukkoon suola ja pippuri.

Jos haluat muusista todella hienoa, painele muusi vielä siivilän läpi ennen tarjoilua.

Lähde: TheGuardian

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!