Törkeän hyvä perunamuusi – kokeile helppoa reseptiä ja rakastu

pommes aligot
Pommes aligot on ranskalainen fonduen ja perunamuusin risteytys. Shutterstock

Miten perunamuusista saadaan vielä astetta parempaa? Tekemällä siitä ranskalainen, erittäin juustoinen versio!

Pommes Aligot on ranskalainen ruokalaji, joka yhdistää perinteisen perunamuusin ja täyteläisen juuston. Lopputuloksena on fonduemainen muusi, jota voi nautiskella vaikkapa leivän kera.

Ranskassa juustoista muusia tarjoillaan useimmiten makkaran tai paahdetun lihan kera. Juustomuusi tehdään perinteisesti Tomme de Laguiole- tai Tomme d’Auvergne -juustoon, mutta myös helpommin saatavilla olevat gruyere ja mozzarella sopivat ruokalajiin mainiosti.

Pommes Aligot eli juustoinen perunamuusi

4 annosta:

1 kg muusiperunoita (esim. puikulaperuna)
120 g voita (suolaamatonta)
2 dl kermaa
500 g gruyere-juustoa raastettuna
250 g mozzarellajuustoa raastettuna
suolaa
Musta- tai valkopippuria jauhettuna

1. Kuori, pilko ja keitä perunat kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä 5 minuuttia kattilassa.

2. Nuijalla muusaamisen sijaan soseuta perunat tehosekoittimen avulla hienoksi pyreeksi. Laita perunasose takaisin perunoiden keitinkattilaan.

3. Laita hellalevy takaisin keskilämmölle ja lisää joukkoon voi ja kerma. Anna niiden sulaa perunan joukkoon samalla sekoittaen.

4. Sekoita joukkoon molemmat juustoraasteet puulusikan avulla, kunnes muusi on tasaista ja venyvää.

5. Mausta pippurilla ja tarjoile!

Lähde: The Kitchn

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.