Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Törkeän hyvä perunamuusi – kokeile helppoa reseptiä ja rakastu

Pommes aligot on ranskalainen fonduen ja perunamuusin risteytys.
Pommes aligot on ranskalainen fonduen ja perunamuusin risteytys. Shutterstock
Julkaistu 12.09.2017 12:50

MTV LIFESTYLE

Miten perunamuusista saadaan vielä astetta parempaa? Tekemällä siitä ranskalainen, erittäin juustoinen versio!

Pommes Aligot on ranskalainen ruokalaji, joka yhdistää perinteisen perunamuusin ja täyteläisen juuston. Lopputuloksena on fonduemainen muusi, jota voi nautiskella vaikkapa leivän kera.

Ranskassa juustoista muusia tarjoillaan useimmiten makkaran tai paahdetun lihan kera. Juustomuusi tehdään perinteisesti Tomme de Laguiole- tai Tomme d’Auvergne -juustoon, mutta myös helpommin saatavilla olevat gruyere ja mozzarella sopivat ruokalajiin mainiosti.

Pommes Aligot eli juustoinen perunamuusi

4 annosta:

1 kg muusiperunoita (esim. puikulaperuna)
120 g voita (suolaamatonta)
2 dl kermaa
500 g gruyere-juustoa raastettuna
250 g mozzarellajuustoa raastettuna
suolaa
Musta- tai valkopippuria jauhettuna

1. Kuori, pilko ja keitä perunat kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä 5 minuuttia kattilassa.

2. Nuijalla muusaamisen sijaan soseuta perunat tehosekoittimen avulla hienoksi pyreeksi. Laita perunasose takaisin perunoiden keitinkattilaan.

3. Laita hellalevy takaisin keskilämmölle ja lisää joukkoon voi ja kerma. Anna niiden sulaa perunan joukkoon samalla sekoittaen.

4. Sekoita joukkoon molemmat juustoraasteet puulusikan avulla, kunnes muusi on tasaista ja venyvää.

5. Mausta pippurilla ja tarjoile!

Lähde: The Kitchn

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Oletko ikinä tehnyt perunamuusia näin? Kristinan ohje saa kuolan valumaan: "Ylitsevuotavasti sulaa juustoa ja rapeaa pekonia"Ruokatoimittaja paljastaa mahtavan muusisalaisuuden – yksi yllättävä raaka-aine: "Uskomattoman pehmeä muusi"Näin täyteläistä perunamuusia et ole taatusti vielä syönyt – lisää vain joukkoon tämä ainesosaNäin teet hyvän lasagnen superhalvalla: Annos maksaa vain 65 senttiä!Valmista perunamuusi uudella tapaa – entistä maukkaampi lopputulos!Huikea kotiruoka, jota on kokeiltava: Pizzan ja pastan nerokas ja herkullinen yhdistelmä
PerunamuusiPerunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Perunamuusi
  • 27.2.07:44
    Ruoka

    Teetkö perunamuusin näin? Ruotsalaisasiantuntija: "Se voi olla riskialtista"

  • 26.08.201813:59
    Peruna

    Näin täyteläistä perunamuusia et ole taatusti vielä syönyt – lisää vain joukkoon tämä ainesosa

  • 07.08.201818:16
    Peruna

    Tunnetusti maailman paras perunamuusiresepti! Näin valmistat tutun arkiruoan kuuluisan Michelin-kokin opein

  • 02.12.201714:04
    Peruna

    Säästät rahaa ja saat loistavaa ruokaa – jos jääkaapistasi löytyy perunamuusia, tee näin!

  • 01.12.201710:30
    Liha

    "Erinomainen ruoka, josta koko perhe pitää" – Aki Wahlman paljastaa simppelin ruokasuosikkinsa