Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin nuudelit kannattaa valmistaa – "Mielestäni aika hemmetin hyvää"

2:06Dippinuudelit, hitti vai huti? Testasimme hämmentävän ohjeenKATSO MYÖS VIDEO: Dippinuudelit, hitti vai huti? Testasimme Jaajon vinkkaaman hämmentävän ohjeen.
Julkaistu 12.08.2022 16:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Mitä ruokaa kokata nuudeleista? Koostimme yhteen muutamia reseptejä ja vinkkejä keittiön suosikkipastan hyödyntämiseen.

Nuudelit ovat edullista ruokaa, joita monet syövät jopa sellaisenaan keitettynä pussissa tulevien mausteiden ja liemen kera. Rohkeimmat nuudelifanit toki napostelevat nuudelinsa täysin kypsentämättömänä, sipsien lailla dippikastikkeeseen dipaten.

Nuudeleista voi kuitenkin myös kokata monenlaisia erilaisia ruokalajeja, kuten wokkia tai vaikka salaattia. Tässä muutama erinomainen nuudeliresepti.

Lue myös: Ostatko nuudeleita? S-ryhmän myynneissä nyt mielenkiintoinen ilmiö

Kari Aihisen nuudeliruoka toimii sekä wokkina että salaattina: "Mielestäni aika hemmetin hyvää"

Katkarapuvokki2Voit syödä tämän nuudeliruoan joko kylmänä tai lämpimänä!

Kokki Kari Aihinen vinkkasi MTV:n Kaappaus keittiössä -ohjelmassa vuonna 2020 helpon nuudeliwokin ohjeen. Ruoan voi syödä sekä lämpimänä että kylmänä. Kylmänä ruokaa voisikin kutsua ennemmin nuudelisalaatiksi, joten yhdestä ruoasta saa helposti kaksi erilaista variaatiota.

Wokkaamisessa kannattaa pitää mielessä yksi hyvä perussääntö:

– Kun aletaan vokkaamaan, niin edetään aina siinä järjestyksessä, mikä kestää pisimpään (kypsyä), Aihinen vinkkasi.

Nuudeliwokin ollessa valmista, Aihinen maistoi ohjelmassa lopputulosta.

– Tämä on mielestäni aika hemmetin hyvää. Terveellisyys on huipussaan: vähän öljyä, paljon kasviksia ja vähän munanuudelia.

Katso resepti: Nuudelisalaatti – Kari Aihisen nerokas ruoka, joka toimii lämpimänä wokkina tai kylmänä salaattina

Hannan himonuudeleissa on koukuttava kastike

hannagullichsen_HR_kaisujouppi_B8A7075

Ruokavaikuttaja ja kokki Hanna Gullichsenin  Kokin kotiruokaa -keittokirjassa (Otava 2020) vinkataan ohje koukuttaviin himonuudeleihin. Hanna kokkasi himonuudeleita keväällä 2020 Instagramin Sunnuntaiserviisi-livelähetyksessä ja niistä tuli heti hitti. 

– Nuudeleihin laitetaan vihanneksia ja kasviksia sen mukaan, mitä kaupasta löytyy. Keväällä käytin varhaiskaalia, kesällä kiinankalia. Joka tapauksessa ruokaan uppoaa melkein kilo kasviksia ihan huomaamatta, Hanna sanoo.

Himonuudeleiden nimi tulee ruokalajin koukuttavasta kastikkeesta, joka sisältää riisiviinietikkaa, soijakastiketta ja seesamiöljyä.

– En haluaisi koskaan, että ihmiset hankkivat mausteita vain yhden ruoan takia. Himonuudeleissa on kastike, jota voi käyttää tosi monessa muussakin ruoassa. Kun sen on kerran maistanut ja tajunnut, kuinka hullun hyvää siitä tulee, niin purkit löytävät käyttöön muussakin ruoanlaitossa, Hanna lupaa.

– Riisiviinietikka, soijakastike ja seesamiöljy tanssivat pannulla vihannesten kanssa sellaista polkkaa, että ne vievät ja sinä vikiset, hän toteaa kirjassaan.

Katso Hannan himonuudeleiden ohje ja kokeile kotona!

Japanilainen ramen on varma hitti

kanaramen

Ramen on eräänlainen japanilainen nuudelikeitto, josta on olemassa lukuisia erilaisia reseptivariaatioita. Voit käyttää ramenin valmistukseen varta vasten olemassa olevia ramen-nuudeleita tai esimerkiksi munanuudeleita. 

Helpon kanaramenin ohjeen jakoi MTV:n Huomenta Suomen televisiokatsojille aikoinaan kokki Marcos Gois. Tämä herkullinen ramen valmistetaan broilerinkoivista. 

Tärkeintä ramenissa on sen mausteliemi, jonka valmistukseen kannattaa panostaa.

Nappaa ohje: Helppo kanaramen

Lue myös: Olet aina syönyt nuudelisi väärin – japanilainen ruoka-asiantuntija kertoo, kuinka se kuuluisi oikeasti tehdä: "Ihmiset eivät koskaan opi"

Lisää aiheesta:

Vappu Pimiän keitto on "yksi arjen parhaista pelastajista" – kolme ravitsevaa soppaa talveen Paras tapa valmistaa nuudelit – helpot hittiohjeet testiin: "Hullun hyvää"Kolme kovaa kanakastiketta – koukuttava kermainen soosi valmistuu nopeasti: "Huikea maku, vaikka raaka-aineita on vain muutama"Näin saat pikanuudeleista huomattavasti parempia!Joko testasit Hannan himonuudelit? "Hullun hyvä" arkiruokahitti valmistuu nopeastiHannan himonuudeleissa on niin koukuttava kastike, että se vie ja sinä vikiset: "Kun sen on kerran maistanut ja tajunnut, kuinka hullun hyvää siitä tulee..."
RuokaRuoanlaittoMakuja
Hannan himonuudelit. Kuva: Kaisu Jouppi.Otava
Ramen viimeistellään marinoiduilla kananmunilla.
MTV

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa

  • Eilen17:33
    Leivonta

    Kakkuleipuri antoi asiakkaalle tilauksen ja pyysi anteeksi – pian selvisi syy

  • Eilen09:46
    Ruoanlaitto

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • 13.9.17:36
    Leivonta

    Helppo ja nopea omena-kaurapaistos: Anu paljastaa parhaat kikat