Näin nuudelit kannattaa valmistaa – "Mielestäni aika hemmetin hyvää"

Dippinuudelit, hitti vai huti? Testasimme hämmentävän ohjeen 2:06 Dippinuudelit, hitti vai huti? Testasimme hämmentävän ohjeen
KATSO MYÖS VIDEO: Dippinuudelit, hitti vai huti? Testasimme Jaajon vinkkaaman hämmentävän ohjeen.

Mitä ruokaa kokata nuudeleista? Koostimme yhteen muutamia reseptejä ja vinkkejä keittiön suosikkipastan hyödyntämiseen.

Nuudelit ovat edullista ruokaa, joita monet syövät jopa sellaisenaan keitettynä pussissa tulevien mausteiden ja liemen kera. Rohkeimmat nuudelifanit toki napostelevat nuudelinsa täysin kypsentämättömänä, sipsien lailla dippikastikkeeseen dipaten.

Nuudeleista voi kuitenkin myös kokata monenlaisia erilaisia ruokalajeja, kuten wokkia tai vaikka salaattia. Tässä muutama erinomainen nuudeliresepti.

Kari Aihisen nuudeliruoka toimii sekä wokkina että salaattina: "Mielestäni aika hemmetin hyvää"

Kokki Kari Aihinen vinkkasi MTV:n Kaappaus keittiössä -ohjelmassa vuonna 2020 helpon nuudeliwokin ohjeen. Ruoan voi syödä sekä lämpimänä että kylmänä. Kylmänä ruokaa voisikin kutsua ennemmin nuudelisalaatiksi, joten yhdestä ruoasta saa helposti kaksi erilaista variaatiota.

Wokkaamisessa kannattaa pitää mielessä yksi hyvä perussääntö:

– Kun aletaan vokkaamaan, niin edetään aina siinä järjestyksessä, mikä kestää pisimpään (kypsyä), Aihinen vinkkasi.

Nuudeliwokin ollessa valmista, Aihinen maistoi ohjelmassa lopputulosta.

– Tämä on mielestäni aika hemmetin hyvää. Terveellisyys on huipussaan: vähän öljyä, paljon kasviksia ja vähän munanuudelia.

Hannan himonuudeleissa on koukuttava kastike

Ruokavaikuttaja ja kokki Hanna Gullichsenin  Kokin kotiruokaa -keittokirjassa (Otava 2020) vinkataan ohje koukuttaviin himonuudeleihin. Hanna kokkasi himonuudeleita keväällä 2020 Instagramin Sunnuntaiserviisi-livelähetyksessä ja niistä tuli heti hitti. 

– Nuudeleihin laitetaan vihanneksia ja kasviksia sen mukaan, mitä kaupasta löytyy. Keväällä käytin varhaiskaalia, kesällä kiinankalia. Joka tapauksessa ruokaan uppoaa melkein kilo kasviksia ihan huomaamatta, Hanna sanoo.

Himonuudeleiden nimi tulee ruokalajin koukuttavasta kastikkeesta, joka sisältää riisiviinietikkaa, soijakastiketta ja seesamiöljyä.

– En haluaisi koskaan, että ihmiset hankkivat mausteita vain yhden ruoan takia. Himonuudeleissa on kastike, jota voi käyttää tosi monessa muussakin ruoassa. Kun sen on kerran maistanut ja tajunnut, kuinka hullun hyvää siitä tulee, niin purkit löytävät käyttöön muussakin ruoanlaitossa, Hanna lupaa.

– Riisiviinietikka, soijakastike ja seesamiöljy tanssivat pannulla vihannesten kanssa sellaista polkkaa, että ne vievät ja sinä vikiset, hän toteaa kirjassaan.

Katso Hannan himonuudeleiden ohje ja kokeile kotona!

Japanilainen ramen on varma hitti

Ramen on eräänlainen japanilainen nuudelikeitto, josta on olemassa lukuisia erilaisia reseptivariaatioita. Voit käyttää ramenin valmistukseen varta vasten olemassa olevia ramen-nuudeleita tai esimerkiksi munanuudeleita. 

Helpon kanaramenin ohjeen jakoi MTV:n Huomenta Suomen televisiokatsojille aikoinaan kokki Marcos Gois. Tämä herkullinen ramen valmistetaan broilerinkoivista. 

Tärkeintä ramenissa on sen mausteliemi, jonka valmistukseen kannattaa panostaa.

Nappaa ohje: Helppo kanaramen


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat