Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Olet aina syönyt nuudelisi väärin – japanilainen ruoka-asiantuntija kertoo, kuinka se kuuluisi oikeasti tehdä: "Ihmiset eivät koskaan opi"

0:51Japanilaiset vieraat maistavat suomalaista sushia.Japanilaiset kansanedustajat vierailivat Suomessa maistamassa sushia.
Julkaistu 04.04.2019 15:00

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Japanilaisen ruoka-asiantuntijan mukaan valitettavan moni meistä sortuu sekä nuudeleita valmistaessaan että syödessään virheisiin, jotka voivat antaa herkullisista nuudeleista aivan väärän mielikuvan. 

Japanilaisen ruoka-asiantuntija Bonnie Chungin mukaan suurin osa ihmisistä nauttii nuudeleita tavalla, jolla voi olla negatiivisia seurauksia makuelämykselle.

Vaikka vain harva lounasta nauttiva kehtaa syödä nuudelinsa kovaäänisesti ryystämällä, tämä on asiantuntijan mukaan juuri se tapa, jolla kyseinen ruokalaji kuuluisi oikeasti syödä.

Mitä enemmän meteliä, sen parempi!

Chungin mukaan Ramen nuudeleiden syöminen kuuluisi aloittaa nostamalla kulho käsien avulla lähelle kasvoja ja haistelemalla lientä.

Seuraava askel on nostaa kasa nuudeleita puikkojen avulla liemestä ja kuljettaa ne suoraan suuhun varoen roiskimasta ja mutristamasta huulia. Kun nuudeleiden päät ovat suussa, voit imea nuudelit puikkoja apuna käyttäen suuhusi. Ja sitten onkin liemen ryystämisen aika. Mitä enemmän meteliä toimenpiteestä lähtee, sen parempi!

Ja mikä tärkeintä, nuudelit kuuluisi Chungin mukaan ehdottomasti nauttia puikoilla, ei missään nimessä haarukalla.

shutterstock_603743717Asiantuntija muistuttaa, että nuudelit voivat olla paljon muutakin kuin edullista pikaruokaa.Shutterstock

Chung haluaa muistuttaa ihmisiä myös siitä, että nuudelit voivat olla paljon muutakin kuin edullista pussitavaraa. Nuudeleiden valmistaminen ja syöminen voi parhammassa tapauksessa olla erityinen ja nautittava kokemus. 

– Monet yhdistävät nuudelit halpaan ja nopeaan ruokaan. Pikanuudeleiden suosio tarkoittaa sitä, että ihmiset eivät koskaan opi koskaan valmistamaan nuudeleita oikealla tavalla, Ching harmittelee. 

Muista huuhdella ennen syömistä

Sen lisäksi, että ihmiset syövät Chingin mukaan nuudeleita liian siististi, he eivät kovinkaan usein osaa valmistaa niitä kotonaan oikein. Välttyäksesi mössöiseltä lopputulokselta, nuudeleiden kypsennysaikaan tulee todella kiinnittää huomiota.

– Aivan kuten pasta, myös nuudelit tulee kypsentää al denteksi, tai shikoshikoksi, kuten Japanissa sanotaan. Mutta toisin kuin pastan kohdalla, nuudeleita ei voi kaataa suoraan kulhoon, vaan ne tulee huuhdella välittömästi vedellä. Huuhtelu poistaa ylimääräisen tärkkelyksen, joka tekee nuudeleista tahmaisia, Chung selittää.

LUE MYÖS: Lähes jokainen meistä sortuu samoihin virheisiin sushia syödessään – nämä voivat pilata makuelämyksen hetkessä!

Vaikka neuvo saattaa kuulostaa oudolta, kypsät nuudelit kannattaa miehen mukaan nostaa jäähtymään jäähauteeseen, mikä estää nuudeleita kypsymästä liikaa. Kun lisukkeet ovat valmiita, voit lämmittää nuudeleita nostamalla ne muutamaksi sekunniksi lämpimään veteen. 

Vaikka suurin osa meistä napsauttaakin nuudelit katki ennen kypsentämistä, tämä tapa kannattaa asiantuntijan mukaan unohtaa. Nuudelit edustavat japanilaisessa ruokakulttuurissa elämää, ja niitä pitäisi hänen mukaansa kunnioittaa enemmän.

Lähde: Mirror

***

1:30Nuudeliwokki

Lisää aiheesta:

Näin saat pikanuudeleista huomattavasti parempia!Oletko tullut ajatelleeksi tätä pikanuudeleista? Kokit paljastavat yllättävät käyttötavat: "Rapsakoita kuin perunalastut"Harkitse pikanuudeleiden maustepussin käyttöä kahdesti – kokit kertovat, miten nuudeleista saa helposti huomattavasti parempiaLähes jokainen meistä sortuu samoihin virheisiin sushia syödessään – nämä voivat pilata makuelämyksen hetkessä! Ethän lisää öljyä keitinveteen? Kahdeksan virhettä, jotka saattavat pilata pasta-ateriasiVältä yleiset virheet – näin syöt sushia oikein
RuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 14.9.09:46
    Ruoka

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • 6.9.09:44
    Ruoka

    Onko sinulla halpispaistinpannu? Näin sille kannattaisi aina tehdä liedellä

  • 3.9.17:34
    Ruoka

    Varo! Yleinen virhe pilaa paistinpannun: "Suomalaisten perisynti"

  • 17.8.09:46
    Ruoka

    Ykköshaastaja pizzalle! Tee itse herkullinen tonnikalapinsa

  • 15.8.07:45
    Ruoka

    Kari Aihinen muistuttaa "unohdetusta ruoasta" – terveellistä ja proteiinipitoista