Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Monen suosima ainesosa voikin pilata munakokkelin – kokki varoittaa: "Älä koskaan lisää..."

3:02Onko tässä erikoisin tapa valmistaa munakokkelia? MTV Uutiset testasi TikTok-kikanKATSO MYÖS: Onko tässä erikoisin tapa valmistaa munakokkelia? MTV Uutiset testasi TikTok-kikan!
Julkaistu 21.07.2023 06:29

Maria Aarnio

maria.aarnio@mtv.fi

Brittikokin mukaan munakokkeli ei parane maidolla, vaan voilla.

Kuiva munakokkeli ei ilahduta aamupalapöydässä, mutta maidon kanssa lotraaminen kannattaa nyt lopettaa. Kokki Dan Joines muistuttaa, ettei maidon lisääminen muniin paranna kokkelia.

– Älä koskaan lisää maitoa munakokkeliin, se laimentaa maun ja tekee munista todennäköisemmin kumimaisia, Joines kuvaili Mirrorin mukaan.

Lue myös: Oletko ennen hoksannut käyttää tortilloja näin? Näppärät "taskut" maistuvat koko perheelle

Maidon sijaan Joines tarttuisi voipakettiin.

– Varmista, että voi on kullankeltaista, muttei ruskeaa, ennen kuin laitat munat pannulle. Jatka niiden sekoittelua keski- tai matalalla lämmöllä, hän neuvoo.

Sekoittele munia, kunnes massa pysyy kasassa, mutta on kuitenkin vielä hieman juoksevaa.

Lue myös: Ei pelkkä aamupala! Harrin mainio munakas maistuu mihin aikaan päivästä tahansa: "Supernopea ruoka"

Sittenkin maitoa munakokkeliin?

Joinesin ohje on kellunut netissä jo vuosia, eikä mies ei ole neuvojensa kanssa yksin; myös kokki Luke Selby kertoi vuonna 2022, että maidon laittaminen munakkaaseen on suoranainen "perisynti". Jos tavoitteenasi  on ilmava, suussa sulava kokkeli, vesi saattaakin olla paras  tapa lähteä liikkeelle.

Makuja tosin on monia; ruokatoimittaja Kelsey Youngmanin "täydelliseen munakokkeliin" kuuluu olennaisena osana maito. 

Julkkiskokki Alton Brownin mukaan tarvitaan vain yksi salainen raaka-aine, jotta kokkelista tulee silkinpehmeää. 

Lue myös:  Paras tapa tehdä munakokkelia: Helpot vinkit takaavat supermehevän ja maukkaan lopputuloksen

Lue myös: Onko tämä paras tapa kuoria keitetyt kananmunat? Kokeilimme kokkien varjelemaa salaista kikkaa

Katso myös: Näin paistat täydellisen munakkaan!

2:18Ruokaisa munakas – näin paistat täydellisen munakkaanVideon nikseillä syntyy ruokaisa munakas.

Lähde: Mirror

Lisää aiheesta:

Kokin kokkeliniksillä loihdit fanfaarien arvoisen muna-aamiaisen: Salainen ainesosa löytynee sinunkin jääkaapistasiTässä on paras tapa tehdä munakokkelia! Ruokatoimittajan simppelit vinkit takaavat supermehevän lopputuloksenKristen testasi mullistavan munakikan: "Tapani valmistaa kananmunia ei ole enää entisellään"Vinkit, joilla et voi epäonnistua – näin syntyy täydellinen munakasIlmavaa munakokkelia joka kerta – tällä yllättävällä kikalla onnistutHuippukokki vinkkaa: Salainen raaka-aine tekee munakokkelista entistä parempaa!
RuokaVinkitAamiainenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 08:23
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voitti

  • Eilen17:24
    Ravintolat

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • Eilen09:34
    Ravintolat

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu

  • Eilen08:19
    Sikke Sumari

    Sikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästä

  • ma17:22
    Ruoanlaitto

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste