Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ilmavaa munakokkelia joka kerta – tällä yllättävällä kikalla onnistut

Ilmavaan munakokkeliin ei lisätä lainkaan maitoa tai kermaa, vaan ilmavuus saadaan aikaan veden avulla.
Ilmavaan munakokkeliin ei lisätä lainkaan maitoa tai kermaa, vaan ilmavuus saadaan aikaan veden avulla.Shutterstock
Julkaistu 04.02.2018 08:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Täydellisen munakokkelin valmistukseen ei tarvita uusia välineitä tai muitakaan vippaskonsteja. Pelkkä vesi riittää.

Munakokkeli kruunaa aamupalan, ja sen valmistukseen on olemassa lukuisia eri reseptejä. Jotkut vannovat maidon tai kerman nimeen, jotkut puolestaan lisäävät joukkoon maukasta juustoa. On olemassa kuitenkin yksi ainesosa, jonka luvataan takaavan sinulle kuohkeimman munakokkelin, jota olet koskaan maistanut.

Tässä ainesosassa hyvä puoli on se, että sitä löytyy kotoasi mielin määrin. Kyseessä on nimittäin niinkin yksinkertainen ainesosa kuin vesi.

Vedestä syntyvä vesihöyry kruunaa munakokkelin

Vaikka maidon tai kerman lisääminen tuokin kokkeliin runsautta, näiden ainesosien lisääminen tekee koostumuksesta helposti raskaan, jopa kumimaisen. Jos tavoitteenasi taas on ilmava, suussa sulava kokkeli, vesi on erinomainen tapa lähteä liikkeelle.

LUE MYÖS: Kokki paljastaa: Pahin moka, jonka ihmiset tekevät munakokkelin valmistuksessa

Hyvään lopputulokseen pääset, kun lisäät vatkattujen munien joukkoon tilkan vettä. Kun vesi pääsee kosketuksiin kuuman pannun kanssa, syntyy höyryefekti, joka tekee kokkelista suussa sulavan pehmeää. 

Kannattaa myös muistaa, että paistinpannu ei saisi olla liian iso, sillä et halua, että kokkeli pääsee kypsymään liian nopeasti. Muista myös lämmittää pannu keskilämmöllä, sillä täydellisen kokkelin aikaansaamiseksi lämmön tulisi pysyä tasaisena koko valmistusprosessin ajan. 

Lähde: SouthernLiving

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Monen suosima ainesosa voikin pilata munakokkelin – kokki varoittaa: "Älä koskaan lisää..."Kokin kokkeliniksillä loihdit fanfaarien arvoisen muna-aamiaisen: Salainen ainesosa löytynee sinunkin jääkaapistasiTässä on paras tapa tehdä munakokkelia! Ruokatoimittajan simppelit vinkit takaavat supermehevän lopputuloksenEthän lisää maitoa munakokkeliin? Tyypillinen virhe voi pilata aamiaisesi hetkessäTästä syystä sinun ei koskaan tulisi lisätä maitoa munakokkeliin – ”kardinaalimoka!” Herkullinen lopputulos! Yllättävä ainesosa tekee munakokkelistasi entistäkin maukkaamman
KananmunaAamiainenRuokaniksitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna
  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 21.8.07:46
    Ruoka

    Yksi seikka vaikuttaa kananmunien säilyvyyteen merkittävästi

  • 22.7.07:45
    Ruoka

    Legendaarinen kastike jakaa mielipiteet – täydellinen varhaisperunoille!

  • 2.6.07:42
    Ruoka

    Munayllätys Kangasalla: "Mietimme, pitäisikö laittaa lotto vetämään"

  • 23.5.07:44
    Ruoka

    Älä missään nimessä tee keitetylle kananmunalle näin