Ilmavaa munakokkelia joka kerta – tällä yllättävällä kikalla onnistut

munakokkeli
Ilmavaan munakokkeliin ei lisätä lainkaan maitoa tai kermaa, vaan ilmavuus saadaan aikaan veden avulla. Shutterstock

Täydellisen munakokkelin valmistukseen ei tarvita uusia välineitä tai muitakaan vippaskonsteja. Pelkkä vesi riittää.

Munakokkeli kruunaa aamupalan, ja sen valmistukseen on olemassa lukuisia eri reseptejä. Jotkut vannovat maidon tai kerman nimeen, jotkut puolestaan lisäävät joukkoon maukasta juustoa. On olemassa kuitenkin yksi ainesosa, jonka luvataan takaavan sinulle kuohkeimman munakokkelin, jota olet koskaan maistanut.

Tässä ainesosassa hyvä puoli on se, että sitä löytyy kotoasi mielin määrin. Kyseessä on nimittäin niinkin yksinkertainen ainesosa kuin vesi.

Vedestä syntyvä vesihöyry kruunaa munakokkelin

Vaikka maidon tai kerman lisääminen tuokin kokkeliin runsautta, näiden ainesosien lisääminen tekee koostumuksesta helposti raskaan, jopa kumimaisen. Jos tavoitteenasi taas on ilmava, suussa sulava kokkeli, vesi on erinomainen tapa lähteä liikkeelle.

Hyvään lopputulokseen pääset, kun lisäät vatkattujen munien joukkoon tilkan vettä. Kun vesi pääsee kosketuksiin kuuman pannun kanssa, syntyy höyryefekti, joka tekee kokkelista suussa sulavan pehmeää. 

Kannattaa myös muistaa, että paistinpannu ei saisi olla liian iso, sillä et halua, että kokkeli pääsee kypsymään liian nopeasti. Muista myös lämmittää pannu keskilämmöllä, sillä täydellisen kokkelin aikaansaamiseksi lämmön tulisi pysyä tasaisena koko valmistusprosessin ajan. 

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja