Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tästä syystä sinun ei koskaan tulisi lisätä maitoa munakokkeliin – ”kardinaalimoka!”

Shutterstock
Julkaistu 09.06.2018 08:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Maidon lisääminen munakokkelin joukkoon on tapa, josta kokit kehottavat sinua luopumaan välittömästi. 

Poimi videolta näppärä uppomunavinkki kiireisiä aamuja varten.

Suurin osa meistä lisää kananmunien joukkoon tilkan maitoa munakokkelia tehdessään. Maidon uskotaan antavan kokkelille kermaisen rakenteen, mutta alan ammattilaiset ovat asiasta hieman toista mieltä.

The Sun -sivuston haastattelemien huippukokkien mukaan maito muuttaa kokkelin helposti mauttomaksi ja rakenteeltaan kumimaiseksi.

– Maidon lisääminen munakokkelin joukkoon on kardinaalimoka! Se tekee siitä ainoastaan vetisen, Michelin-tähden ravintolaa pyörittävä Luke Selby kertoo.

munakokkeli
Maito saattaa olla syynä siihen, jos munakokkelin rakenne ei vastaa toivottua.Shutterstock

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että aivan kaikki maitotuotteet olisivat pannassa. Esimerkiksi Gordon Ramsay luottaa kokkelia valmistaessaan maitoa huomattavasti paksumpaan ja rasvaisempaan ranskankermaan.

Lisää munien sekaan suolaa ennen paistamista

Toinen tyypillinen moka liittyy uskomukseen, jonka mukaan munakokkelia ei koskaan saisi maustaa ennen paistamista. Asia on nimittäin täysin päinvastainen.

LUE MYÖS: Pilvimunat tulevat taas! Kruunaa viikonloppuaamusi tällä lumoavalla munaniksillä

– Testauksen jälkeen huomasin, että esisuolaaminen on hyödyllistä, sillä se auttaa munia säilyttämään kosteutensa ja mehukkuutensa, kokki Daniel Gritzer kertoo. 

Myös paistamiseen liittyy omat sääntönsä. Paras lopputulos syntyy, kun paistat kananmunat öljyn sijaan voissa ja jätät maidon kahvia varten.

Lähde: TheSun

Lisää aiheesta:

Monen suosima ainesosa voikin pilata munakokkelin – kokki varoittaa: "Älä koskaan lisää..."Ethän lisää maitoa munakokkeliin? Tyypillinen virhe voi pilata aamiaisesi hetkessäUskomattoman helpot niksit muuttavat käsityksesi kananmunien paistamisesta – näitä kokkien ohjeita et ole vielä kokeillut!Vinkit, joilla et voi epäonnistua – näin syntyy täydellinen munakasHerkullinen lopputulos! Yllättävä ainesosa tekee munakokkelistasi entistäkin maukkaamman Ilmavaa munakokkelia joka kerta – tällä yllättävällä kikalla onnistut
KananmunaAamiainenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna
  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 21.8.07:46
    Ruoka

    Yksi seikka vaikuttaa kananmunien säilyvyyteen merkittävästi

  • 22.7.07:45
    Ruoka

    Legendaarinen kastike jakaa mielipiteet – täydellinen varhaisperunoille!

  • 2.6.07:42
    Ruoka

    Munayllätys Kangasalla: "Mietimme, pitäisikö laittaa lotto vetämään"

  • 23.5.07:44
    Ruoka

    Älä missään nimessä tee keitetylle kananmunalle näin