Tästä syystä sinun ei koskaan tulisi lisätä maitoa munakokkeliin – ”kardinaalimoka!”

0:31 Näin teet "uppomunan" minuutissa mikrossa

Maidon lisääminen munakokkelin joukkoon on tapa, josta kokit kehottavat sinua luopumaan välittömästi. 

Poimi videolta näppärä uppomunavinkki kiireisiä aamuja varten.

Suurin osa meistä lisää kananmunien joukkoon tilkan maitoa munakokkelia tehdessään. Maidon uskotaan antavan kokkelille kermaisen rakenteen, mutta alan ammattilaiset ovat asiasta hieman toista mieltä.

The Sun -sivuston haastattelemien huippukokkien mukaan maito muuttaa kokkelin helposti mauttomaksi ja rakenteeltaan kumimaiseksi.

– Maidon lisääminen munakokkelin joukkoon on kardinaalimoka! Se tekee siitä ainoastaan vetisen, Michelin-tähden ravintolaa pyörittävä Luke Selby kertoo.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että aivan kaikki maitotuotteet olisivat pannassa. Esimerkiksi Gordon Ramsay luottaa kokkelia valmistaessaan maitoa huomattavasti paksumpaan ja rasvaisempaan ranskankermaan.

Lisää munien sekaan suolaa ennen paistamista

Toinen tyypillinen moka liittyy uskomukseen, jonka mukaan munakokkelia ei koskaan saisi maustaa ennen paistamista. Asia on nimittäin täysin päinvastainen.

– Testauksen jälkeen huomasin, että esisuolaaminen on hyödyllistä, sillä se auttaa munia säilyttämään kosteutensa ja mehukkuutensa, kokki Daniel Gritzer kertoo. 

Myös paistamiseen liittyy omat sääntönsä. Paras lopputulos syntyy, kun paistat kananmunat öljyn sijaan voissa ja jätät maidon kahvia varten.

Lähde: TheSun

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja