Täydellisen munakokkelin valmistus ei ole rakettitiedettä. Muutamaa perusohjetta noudattamalla syntyy maukas ja mehevä kokkeli.
Munakokkeli voi helposti mennä pieleen, jos käyttää väärää tekniikkaa. Liian kuuma pannu tekee kokkelista kuivaa ja viskin käyttö voi rikkoa rakennetta liikaa.
Food & Wine -sivuston ruokatoimittaja Kelsey Youngman jakaa nyt parhaimman tavan valmistaa täydellistä munakokkelia. Ja se on todella yksinkertainen!
Tärkeimmät vinkit ennen paistamista
Kaikki mitä tarvitset, on kananmunia, suolaa, voita, maitoa ja muutaman minuutin.
Kelseyn mukaan kahdelle hengelle kannattaa käyttää kuusi kananmunaa. Kanamunat kannattaa rikkoa tasaisella pinnalla, ennen kuin ne laitetaan kulhoon. Näin kananmunan kuoren palasia ei tipu mukaan kokkeliin.
Kelseyn mukaan maito ja etukäteen suolalla maustaminen tekevät kokkelista mehukkaan ja kostean. Suolaa voi käyttää oman maun mukaan, mutta noin teelusikallinen on hyvä perusohje.
Ei ole väliä, millainen maito on kyseessä. Niin rasvaton, kevyt kuin täysmaitokin sopivat munakokkeliin.

