Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tässä on paras tapa tehdä munakokkelia! Ruokatoimittajan simppelit vinkit takaavat supermehevän lopputuloksen

Shutterstock
Julkaistu 01.01.2020 14:02

Riika Tauriainen

riika.tauriainen@mtv.fi

Täydellisen munakokkelin valmistus ei ole rakettitiedettä. Muutamaa perusohjetta noudattamalla syntyy maukas ja mehevä kokkeli. 

Munakokkeli voi helposti mennä pieleen, jos käyttää väärää tekniikkaa. Liian kuuma pannu tekee kokkelista kuivaa ja viskin käyttö voi rikkoa rakennetta liikaa.

Food & Wine -sivuston ruokatoimittaja Kelsey Youngman jakaa nyt parhaimman tavan valmistaa täydellistä munakokkelia. Ja se on todella yksinkertainen!

Tärkeimmät vinkit ennen paistamista

Kaikki mitä tarvitset, on kananmunia, suolaa, voita, maitoa ja muutaman minuutin. 

Kelseyn mukaan kahdelle hengelle kannattaa käyttää kuusi kananmunaa. Kanamunat kannattaa rikkoa tasaisella pinnalla, ennen kuin ne laitetaan kulhoon. Näin kananmunan kuoren palasia ei tipu mukaan kokkeliin.

Kelseyn mukaan maito ja etukäteen suolalla maustaminen tekevät kokkelista mehukkaan ja kostean. Suolaa voi käyttää oman maun mukaan, mutta noin teelusikallinen on hyvä perusohje.

Ei ole väliä, millainen maito on kyseessä. Niin rasvaton, kevyt kuin täysmaitokin sopivat munakokkeliin.

Lue lisää: 

10 herkullista vinkkiä täydelliseen munakokkeliin – mikä vinkeistä on oma suosikkisi?

Kananmuna pehmeä munakokkeliOnnistunut munakokkeli syntyy yksinkertaisista raaka-aineista. Kuvituskuva.Shutterstock

Pannun lämpötila ja haarukka ovat menestyksen avaintekijöitä

Kelsey kertoo, että paistamisvaiheessa tärkeintä ovat pannun lämpötila sekä haarukan käyttäminen.

Monet käyttävät vispilää kananmunien rakenteen rikkomiseen, mutta tämä keittiöväline itse asiassa tekee kokkelista löysän, eikä ilmavan. Sen takia Kelsey suosittelee käyttämään haarukkaa. Munamassaa kannattaa sekoittaa haarukalla pyörivin liikkein. 

Lisäksi Kelsey suosittelee käyttämään paistinpannua, jossa on tarttumaton pinta. Näin kanamunat eivät tartu kiinni pannuun, eikä paistamiseen tarvitse käyttää liikaa rasvaa.

Kelseyn mukaan onnistumisen tärkein salaisuus on laittaa kananmunat sekä voi suoraan kylmälle pannulle.

– Kananmunien laittaminen suoraan kuumalle pannulle aiheuttaa kananmunien proteiinin paistumisen reunoilta saman tien. Lopputuloksena on kokkeli, joka on kylmä sisältä ja pinta on kuin ”ihoa”. Ja kyllä, se on yhtä ällöttävä miltä se kuulostaa, Kelsey selittää.

– Sen sijaan, kokkelin paistumista voi itse kontrolloida, jos aloittaa paistamisen kylmällä pannulla. Näin saa aikaan pehmeän, kypsän ja kermaisen munakokkelin.  

Munakokkeli on maukas, helppo ja nopea 

Lämpö kannattaa Kelsey mukaan pitää matalana. Silikonisen lastan avulla kanamunia voi sekoittaa kunnolla ilman, että paistinpannun pinta naarmuttuu. Kunnollinen sekoittaminen takaa joka puolelta hyvin paistuneen kokkelin. 

Lopputuloksena on mehevä ja maukas munakokkeli. Päälle voi ripotella vähän ruohosipulia, kuten Kelsey itse tekee. 

Lue lisää: Täydellistä munakokkelia helposti ja nopeasti – tällä julkkiskokin niksillä se onnistuu: ”Mullistavaa, miksi en ole koskaan tullut ajatelleeksi tätä?”

Lähteet: Food & Wine 

Lisää aiheesta:

Kokki neuvoo, kuinka paistat kananmunat täydellisesti – juuri sopivasti valuvalla keltuaisellaHarva tietää tätä munakikkaa! Tekee aamupalastasi täydellisen mehevää – joka kertaEthän lisää maitoa munakokkeliin? Tyypillinen virhe voi pilata aamiaisesi hetkessä10 herkullista vinkkiä täydelliseen munakokkeliin – mikä vinkeistä on oma suosikkisi?Vinkit, joilla et voi epäonnistua – näin syntyy täydellinen munakasHuippukokki neuvoo: Tämä on paras tapa valmistaa munakokkeli
RuokaKananmunaRuokaniksitMunakasMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:08
    Luonto ja eläimet

    Päiväkodin ruoasta löytyi hiiri Haukiputaalla –"Mikäs möykky täällä on!"

  • Eilen16:59
    Arkiruoka

    Suomalaiset kävelevät tämän ohi päivittäin – arkiruokien superraaka-aine piilee pakastealtaassa

  • Eilen08:15
    Hedelmät

    Hedelmä, jota kannattaa nyt ostaa – edukas kuitupommi!

  • 16.11.17:14
    Leivonta

    Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"

  • 16.11.08:44
    Ruokakauppa

    Asiakkaat keksivät kieron keinon hyödyntää punalapputarjouksia – näin kommentoivat Lidl, K- ja S-ryhmä