Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Peltilihapiirakka sienillä eli kantarelli-lihapiirakka uunipellillä

Sienet sopivat peltilihapiirakan höysteeksi!
Sienet sopivat peltilihapiirakan höysteeksi!MTV
Julkaistu 18.09.2023 14:26

MTV LIFESTYLE

  • Annosmäärä: 12 annosta

Ainekset

  • 1 kg laskostettua voitaikinaa
  • 3 kananmunaa + vettä
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl puuroriisiä tai Jasmiini-riisiä
  • 1 iso sipuli
  • 2-3 rkl rypsiöljyä
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 200 g kantarelleja
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • (2 tl paprikajauhetta)
  • (ripaus chilijauhetta)
  • 2 rkl tuoretta rosmariinia tai maun mukaan

Koko seoksen joukkoon

  • suolaa maun mukaan

Pinnalle

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

  1. Ota laskostettu voitaikina huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.
  2. Keitä kananmunia noin 9 minuuttia ja jäähdytä.
  3. Hienonna kananmunat.
  4. Kiehauta vesi ja lisää suola ja riisi. Anna kypsyä kannen alla välillä sekoittaen. Valuta tarvittaessa.
  5. Kuori ja hienonna sipuli.
  6. Kuumenna öljy pannulla ja paista sipuli ja jauheliha.
  7. Hienonna kantarelleja hieman ja lisää joukkoon. Kääntele kunnes sienet kutistuvat.
  8. Mausta suolalla ja mustapippurilla (sekä halutessasi paprikajauheella ja chilillä).
  9. Sekoita ainekset riisin kanssa ja mausta suolalla maun mukaan. Voit lisätä joukkoon halutessasi myös muita mausteita.
  10. Kaulitse puolet voitaikinasta leivinpaperin päällä hieman suuremmaksi levyksi.
  11. Levitä täyte pinnalle reunoja myöten.
  12. Kaulitse toinen voitaikinalevy, nosta täytteiden päälle ja painele reunat kiinni käsin tai haarukalla.
  13. Voitele rikotulla kananmunalla ja pistele pinta haarukalla.
  14. Paista lihapiirakkaa uunin alimmalla ritilätasolla 225 asteessa noin 30 minuuttia.
  15. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa!

Lisää aiheesta:

Värikäs kasvis-kanapiirasRanskalainen sipulipiirasVihannespiirakkaKatkarapukeitto voitaikinapiirakoiden keraPannupihvi kantarellikastikkeen keraHellapoliisin kantarelli-pekonipiiras
LihapiirakkaJauhelihapiirakkaSienipiirakkaSienetHellapoliisiLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Milloin olet viimeksi valmistanut peltilihapiirakkaa? Se on mainio pikkusuolainen varsinkin silloin kun edelliseltä aterialta on jäänyt ylimääräistä riisiä. Sienikaudella joukkoon kannattaa laittaa myös kauden sieniä. Kantarellien tilalla käy toki myös muut metsäsienet.

Tuoreimmat aiheesta

Lihapiirakka
  • 18.09.202314:26
    Jauhelihapiirakka

    Peltilihapiirakka sienillä eli kantarelli-lihapiirakka uunipellillä

  • 22.12.202013:29
    Jouluruoka

    Joulukinkku-empanadas

  • 19.11.201820:52
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Perinteistäkin perinteikkäämpi Pork Pie

  • 05.09.201710:20
    Jauhelihapiirakka

    Kirsin lihapiirakat uunissa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Lammaspaimenen piiras