Peltilihapiirakka sienillä eli kantarelli-lihapiirakka uunipellillä
Milloin olet viimeksi valmistanut peltilihapiirakkaa? Se on mainio pikkusuolainen varsinkin silloin kun edelliseltä aterialta on jäänyt ylimääräistä riisiä. Sienikaudella joukkoon kannattaa laittaa myös kauden sieniä. Kantarellien tilalla käy toki myös muut metsäsienet.
- Annosmäärä: 12 annosta
Ainekset
- 1 kg laskostettua voitaikinaa
- 3 kananmunaa + vettä
- 1 l vettä
- 1 tl suolaa
- 2 dl puuroriisiä tai Jasmiini-riisiä
- 1 iso sipuli
- 2-3 rkl rypsiöljyä
- 400 g naudan jauhelihaa
- 200 g kantarelleja
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- (2 tl paprikajauhetta)
- (ripaus chilijauhetta)
- 2 rkl tuoretta rosmariinia tai maun mukaan
Koko seoksen joukkoon
- suolaa maun mukaan
Pinnalle
- 1 kananmuna
Valmistusohje
- Ota laskostettu voitaikina huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.
- Keitä kananmunia noin 9 minuuttia ja jäähdytä.
- Hienonna kananmunat.
- Kiehauta vesi ja lisää suola ja riisi. Anna kypsyä kannen alla välillä sekoittaen. Valuta tarvittaessa.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista sipuli ja jauheliha.
- Hienonna kantarelleja hieman ja lisää joukkoon. Kääntele kunnes sienet kutistuvat.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla (sekä halutessasi paprikajauheella ja chilillä).
- Sekoita ainekset riisin kanssa ja mausta suolalla maun mukaan. Voit lisätä joukkoon halutessasi myös muita mausteita.
- Kaulitse puolet voitaikinasta leivinpaperin päällä hieman suuremmaksi levyksi.
- Levitä täyte pinnalle reunoja myöten.
- Kaulitse toinen voitaikinalevy, nosta täytteiden päälle ja painele reunat kiinni käsin tai haarukalla.
- Voitele rikotulla kananmunalla ja pistele pinta haarukalla.
- Paista lihapiirakkaa uunin alimmalla ritilätasolla 225 asteessa noin 30 minuuttia.
- Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta