Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Torttutaikinaa, lehtitaikinaa vai voitaikinaa? Paras valinta joulutorttuihin

11:04Täydelliset tähtitortut ja pikkujoulukauden yllätysmautKatso video: Näin paistat täydelliset joulutortut!
Julkaistu 15.11.2025 09:57
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Mistä taikinasta joulutortut kannattaa valmistaa?

Huomenta Suomessa selvitettiin marraskuussa, miten valmistuvat täydelliset joulutortut. Kotitalouden lehtori Anu Heinaron mukaan pahin virhe on lähteä taittelemaan pakasteesta otettua torttutaikinaa liian kylmänä.

– Valmistaikinan tulee olla sulatettu niin, että se on optimaalinen leivontaan. 

Myös taikinavalintaan kannattaa kiinnittää huomiota. 

Lue myös: Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

Torttutaikinaa, lehtitaikinaa vai voitaikinaa? 

Heinaron mukaan joulutorttuja voi tehdä erilaisista taikinoista. Taikinan voi tehdä itse tai ostaa valmiina kaupasta. 

– On voitaikinaa, torttutaikinaa ja lehtitaikinaa. Näissä on omat pienet eroavaisuutensa.

Lehtitaikina on hieman torttutaikinaa ohuempaa. Molemmissa on käytetty margariinia. Voitaikina leivotaan nimensä mukaisesti aitoa voita hyödyntäen.

– Se sopii mielestäni hyvin neutraalinmakuisten täytteiden kanssa, koska silloin tulee kiva voinmaku esiin.

Joulutorttuihin paras taikina on Heinaron mukaan torttutaikina.

– Torttutaikina on aina varma valinta. Se kohoaa hirmuisen hyvin. 

Miten joulutortuista paistetaan täydellisiä? Katso videolta Anu Heinaron joulutorttuvinkit!

Nappaa Anun resepti: Suolaiset joulutortut fetavaahdolla

Lisää aiheesta:

Älä tee tätä joulutorttuvirhettäMitä eroa on lehti-, voi- ja torttutaikinalla?Mitä eroa on lehti-, torttu- ja voitaikinalla?Yleinen moka voi pilata rakenteen: Ethän voitele joulutorttuja kananmunalla ennen paistamista? Tiedätkö, mitä eroa on voi-, lehti- ja torttutaikinalla? Näin valitset oikean valmistaikinan joulun leivonnaisiinSuomalaisten yleisin virhe joulutorttujen valmistuksessa – ethän sorru tähän?
LeivontaRuokaHuomenta SuomiJouluJouluruokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Leivonta
  • 8.11.08:43
    Ruoka

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • 5.11.17:31
    Suklaa

    Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!

  • 19.10.17:22
    Ruoka

    Maaritilla välähti: Teki mahtavan "karjalanpiirakan"

  • 4.10.17:32
    Ruoka

    Tee minuutin kikka pakastekorvapuusteille – mielettömän hyvä lopputulos!

  • 3.10.07:44
    Ruoka

    Juha on leiponut 1,5 miljoonaa korvapuustia – mikä on täydellisen pullan salaisuus?