Mainos

Pipari-joulutortut glögimarmeladilla – yhdistä pipari- ja torttutaikina joulutortuksi!

Pipari-joulutortut – kaikkien aikojen jouluherkku on nyt keksitty! Piparitaikinaa, torttutaikinaa ja glögimarmeladia yhdistämällä syntyy joulutorttu, josta et osannut unelmoidakaan. Katso videolta vinkit joulutorttujen valmistamiseen. Reseptin glögimarmeladit voit korvata myös valmiilla kaupan luumumarmeladilla.

Glögimarmeladi

  • 2,5 dl vettä
  • 2,5 dl sokeria
  • 7 g agar agar -hiutaleita
  • 1 dl glögitiivistettä

Joulutortut

  • 500 g torttutaikinaa
  • 500 g piparitaikinaa
  • Glögimarmeladeja (lisätään paiston jälkeen)
  • TAI
  • Tavallista paistonkestävää torttumarmeladia (lisätään ennen paistoa)
  • Tomusokeria ja kanelia koristeluun

Valmistusohje

Pipari-joulutortut valmistuvat näin:

Glögimarmeladit:

Mittaa kattilaan 2,5 dl vettä ja 2,5 dl sokeria. Lisää agar agar -hiutaleet. Anna kiehahtaa ja keitä miedolla lämmöllä noin 20-30 minuuttia, välillä sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon glögitiiviste ja sekoita. 

Ota noin 10x15 cm kokoinen pieni vuoka tai laakea astia, ja vuoraa se kelmulla. Kaada marmeladiseos vuokaan ja anna jäähtyä. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi jähmettymään.

Leikkaa marmeladista kuutioita tai muita haluamiasi kuvioita. Paina glögi-marmeladit uunituoreiden pipari-joulutorttujen keskelle. 

Joulutortut:

Ota taikinalevyt sulamaan. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Leikka torttutaikinalevyt ensin puoliksi ja puolikkaat vielä neljään osaan niin, että yhdestä torttutaikinalevystä tulee 8 pientä neliötä. Kauli taikinaneliöitä hieman ohuemmaksi.

Yhdestä paketillisesta piparitaikinaa ja torttutaikinaa tulee kaksi pellillistä pipari-joulutorttuja. Puolita taikinoiden määrä (2,5 torttutaikinalevyä ja puolet piparitaikinasta), jos haluat yhden pellillisen!

Kauli sitten piparitaikina isoksi levyksi jauhotetulla alustalla. Piparitaikinalevy saa jäädä aavistuksen paksummaksi kuin torttutaikina.

Laita torttutaikinaneliöt piparitaikinalevyn päälle ja leikkaa samankokoisiksi neliöiksi.

Käännä pipari-torttuneliöt leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle niin, että piparipuoli jää ylöspäin (muuten piparitaikina palaa herkästi uunissa). Tee taikinaneliöihin viillot ja taittele perinteiseen tapaan joulutortuiksi. Paina keskelle sormella kunnon kuoppa. Jos käytät paistonkestävää valmismarmeladia, laita sitä tässä vaiheessa torttujen keskelle nokare.

Paista pipari-joulutorttuja uunin alatasolla (HUOM! Tämä on tärkeää - tortut on paistettava alatasolla, etteivät ne pala uunissa) noin 15 minuuttia. Tarkkaile, etteivät tortut pääse kärähtämään. Torttutaikinan tulisi saada hieman väriä ja piparitaikinan kypsyä kunnolla.

Otat tortut uunista ja paina niiden keskelle valmiiksi leikatut glögimarmeladipalat. Viimeistele ripotelemalla päälle (sihdin läpi) kanelilla maustettua tomusokeria. 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja