Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pipari-joulutortut glögimarmeladilla – yhdistä pipari- ja torttutaikina joulutortuksi!

MTV
Julkaistu 18.12.2017 08:35(Päivitetty 09.12.2019 13:15)

MTV LIFESTYLE

Glögimarmeladi

  • 2,5 dl vettä
  • 2,5 dl sokeria
  • 7 g agar agar -hiutaleita
  • 1 dl glögitiivistettä

Joulutortut

  • 500 g torttutaikinaa
  • 500 g piparitaikinaa
  • Glögimarmeladeja (lisätään paiston jälkeen)
  • TAI
  • Tavallista paistonkestävää torttumarmeladia (lisätään ennen paistoa)
  • Tomusokeria ja kanelia koristeluun

Valmistusohje

Pipari-joulutortut valmistuvat näin:

Glögimarmeladit:

Mittaa kattilaan 2,5 dl vettä ja 2,5 dl sokeria. Lisää agar agar -hiutaleet. Anna kiehahtaa ja keitä miedolla lämmöllä noin 20-30 minuuttia, välillä sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon glögitiiviste ja sekoita. 

Ota noin 10x15 cm kokoinen pieni vuoka tai laakea astia, ja vuoraa se kelmulla. Kaada marmeladiseos vuokaan ja anna jäähtyä. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi jähmettymään.

Leikkaa marmeladista kuutioita tai muita haluamiasi kuvioita. Paina glögi-marmeladit uunituoreiden pipari-joulutorttujen keskelle. 

Pipari-joulutortut – kaikkien aikojen jouluherkku on nyt keksitty! Piparitaikinaa, torttutaikinaa ja glögimarmeladia yhdistämällä syntyy joulutorttu, josta et osannut unelmoidakaan. Katso videolta vinkit joulutorttujen valmistamiseen. Reseptin glögimarmeladit voit korvata myös valmiilla kaupan luumumarmeladilla.

Pipari-joulutortut 6MTV

Joulutortut:

Ota taikinalevyt sulamaan. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Leikka torttutaikinalevyt ensin puoliksi ja puolikkaat vielä neljään osaan niin, että yhdestä torttutaikinalevystä tulee 8 pientä neliötä. Kauli taikinaneliöitä hieman ohuemmaksi.

Yhdestä paketillisesta piparitaikinaa ja torttutaikinaa tulee kaksi pellillistä pipari-joulutorttuja. Puolita taikinoiden määrä (2,5 torttutaikinalevyä ja puolet piparitaikinasta), jos haluat yhden pellillisen!

Kauli sitten piparitaikina isoksi levyksi jauhotetulla alustalla. Piparitaikinalevy saa jäädä aavistuksen paksummaksi kuin torttutaikina.

Laita torttutaikinaneliöt piparitaikinalevyn päälle ja leikkaa samankokoisiksi neliöiksi.

Käännä pipari-torttuneliöt leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle niin, että piparipuoli jää ylöspäin (muuten piparitaikina palaa herkästi uunissa). Tee taikinaneliöihin viillot ja taittele perinteiseen tapaan joulutortuiksi. Paina keskelle sormella kunnon kuoppa. Jos käytät paistonkestävää valmismarmeladia, laita sitä tässä vaiheessa torttujen keskelle nokare.

Paista pipari-joulutorttuja uunin alatasolla (HUOM! Tämä on tärkeää - tortut on paistettava alatasolla, etteivät ne pala uunissa) noin 15 minuuttia. Tarkkaile, etteivät tortut pääse kärähtämään. Torttutaikinan tulisi saada hieman väriä ja piparitaikinan kypsyä kunnolla.

Otat tortut uunista ja paina niiden keskelle valmiiksi leikatut glögimarmeladipalat. Viimeistele ripotelemalla päälle (sihdin läpi) kanelilla maustettua tomusokeria. 

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Pipari-joulutortut 3MTV

Lisää aiheesta:

Kati kehitti nerokkaita täytteitä joulutortuille – Henri Alénkin ylistää: "Tämä on ihan hittikamaa!"Mitä eroa on voi-, torttu- ja lehtitaikinalla? Tällä vinkillä saat lehtevimmät tortutLopeta etsiminen! Tässä parhaat pipariset joululeivonnaiset: Pipari-mutakakku, pipari-joulutortut ja glögi-juustokakkuMullistavaa! Yhdistimme torttutaikinan, piparitaikinan ja glögin – näin syntyy täydellinen joulutorttu 2.0Parhaat JoulutortutJoulutorttujen taitteluvinkit
JouluJouluruokaJouluLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Joulu
  • 21.12.202416:00
    Joulu

    Joulun ja uudenvuoden syötävät kranssit

  • 02.12.202112:51
    Juustokakku

    Gluteeniton juustokakku joulupöytään

  • 18.12.202010:41
    Juustokakku

    Puolukka-kinuskijuustokakku – suussa sulava juustokakku porkkanakakkupohjalla

  • 18.11.201907:14
    Suklaakakku

    Suklaa-taatelikakku

  • 06.11.201914:54
    Hellapoliisi

    Jättijoulutorttu – helppo, nopea ja näyttävä jouluherkku