Nyt on nerokasta! Satu teki joulutorttuja vohveliraudalla – tyrmistyttävän maukkaat tortut muutamassa minuutissa: "Tosi hyvää! Saanko lisää?"

1:41 Joulutortut vohveliraudalla – näin se onnistuu!

Nyt on jälleen hyvä syy kaivaa vohvelirauta kaapista! Ruokavaikuttaja Satu Koivisto vinkkaa, miten tällä retrokojeella saa valmistettua superhelposti myös joulutorttuja.

Katso videolta, miten joulutortut valmistuvat vohveliraudalla.

Ruokakirjoittaja ja toimittaja Satu Koivisto on innokas vohveliraudan käyttäjä, ja on aiemmin valmistanut koneella muun muassa lämpimiä voileipiä ja quesadilloja hyvällä menestyksellä. Kun Satu jakoi lämppärivinkkinsä blogiinsa, sai hän vastalahjaksi lukijaltaan toisen vinkin: myös joulutortut voi paistaa vohveliraudalla!

– Mon dieu! Ajatus jäi piinaamaan, ja sitä oli pakko kokeilla, kun torttukausi käynnistyi, Satu kirjoittaa blogissaan.

Vohvelirautajoulutortuissa on Sadun mukaan erityisesti yksi hyvä puoli: niitä voi valmistaa pienen määrän kerrallaan, ja nautiskella tuoreista joulutortuista lämmittämättä uunia. Jos torttuja valmistaa pellillisen uunissa, niitä jää yleensä väistämättä seuraavallekin päivälle.

 – Seuraavana aamuna joulutorttu ei oikein ole mistään kotoisin.

Näin joulutortut valmistuvat vohveliraudalla

Vohvelirautatorttuja tekemään siis! Torttutaikinaksi Satu valitsi kaupasta voitaikinalevyjä, joita kauli hieman isommaksi sulamisen jälkeen.

 – Sitten tipautin kolme nokaretta hilloa levyn toiseen reunaan, käänsin levyn pitkittäin puoliksi ja painelin reunat yhteen, ihan kuin olisin tehnyt ravioleja. Leikkasin levyn kolmeen osaan ja nostin ensimmäisen nökäreen jännittyneenä vohveliraudalle.

Muista painella torttujen reunat kiinni hyvin toisiinsa, jotta marmeladia ei valu pitkin vohvelirautaa. Voit myös suojata vohvelirautaa laittamalla tortun paistumaan leivinpaperitaskussa.

Paistoajan kanssa kannattaa olla tarkkana ja se riippuu omasta vohveliraudasta. Sadun raudalla tortuit paistuivat noin viidessä minuutissa. Jos tortut kypsyvät liian kauan, saattaa voitaikina kuivahtaa. Torttujen paiston jälkeen Satu maistatti kokeilujaan kriittisellä makuraadilla, eli omalla perheellään. Tortuille antoi hyväksyntänsä sekä puoliso että toinen lapsista

 – “Tosi hyvää! Saanko lisää?”, huudahti kahdeksanvuotias, Satu kirjoittaa.

Testasimme itsekin joulutorttujen paistamista vohveliraudalla. Katso videolta, miten helposti tortut valmistuvat!Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja