Eri sipulit myös maistuvat ja käyttäytyvät eri tavoin kypsennettäessä.
Pääkuvan videolla Kari Aihinen neuvoo oikean tekniikan sipulin pilkkomiseen.
Suomalaisista ruokakaupoista löytyy useita erilaisia sipuleita, eikä ole täysin sama asia, minkä sipulin sieltä ruokaasi nappaat.
Useimmille tutuimmat sipulilajikkeet ovat keltasipuli, punasipuli sekä valkosipuli, mutta tunnetko esimerkiksi hopeasipulin, makean sipulin tai salottisipulin?
Sipulit eroavat toisistaan sekä maun että ominaisuuksiensa puolesta.
Keltasipuli
Kun puhutaan pelkästä sipulista, tarkoitetaan yleensä kelta- eli kepasipulia, jota kutsutaan myös ruokasipuliksi. Keltasipulin maku muuttuu kypsennettäessä lempeän makeaksi, ja se ei välttämättä ole paras vaihtoehto raakana tarjottavaksi sen erityisen vahvan maun vuoksi.




