Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Punasipuli, keltasipuli ja kevätsipuli – näihin ruokiin eri lajikkeet sopivat!

Kuvituskuva. Eri sipulit soveltuvat eri ruokiin.
Kuvituskuva. Eri sipulit soveltuvat eri ruokiin.Shutterstock
Julkaistu 14.05.2017 14:03

MTV LIFESTYLE

Jos luulit, että kaikki sipulit ovat samanlaisia tai ettei ole väliä, mitä sipulia ruuanlaitossa käyttää: lue edemmäs. Jokaisella sipulilajikkeella on nimittäin oma makunsa ja omat ominaisuutensa.

Kun valitset kaupassa sipuleja, mieti mihin ruokaan ne ovat tulossa. Näin lopputulos onnistuu mahdollisimman hyvin ja sipuli pääsee raaka-aineena oikeuksiinsa. Jotkut ruokalajit saavat makua jopa useammasta sipulilajikkeesta. Sipulit säilyvät toisaalta hyvin, joten jos olet kova ruuanlaittaja, voi kaapissa pitää useampaakin sipulilaatua yhtäaikaa.

Keltasipuli

Keltasipuli eli niin sanotusti ”tavallinen sipuli” on sipuleista voimakkaimman makuinen. Se on monikäyttöinen ja keltasipulia kannattaakin pitää keittiössä aina käden ulottuvilla. Keltasipulia voi myös mainiosti karamellisoida, sillä se sisältää luonnostaan paljon sokeria.

Punasipuli

Näyttävä punasipuli on melko voimakas ja muistuttaa maultaan keltasipulia. Punasipuli sopii parhaiten raakana nautittavaksi ja hyvin esimerkiksi salaatteihin, leivän väliin ja marinadeihin. Leikkaa punasipuli renkaiksi. Sipulia voi myös grillata.

Hopeasipuli tai salaattisipuli

Hopeasipuli on miedon makuinen ja sopii raakana salaatteihin, kuten punasipulikin. Jos olet miedon sipulin ystävä tai jos ruoka on makumaailmaltaan herkkää, valitse hopeasipuli. Hopeasipulista tulee myös grillissä tyylikäs lisäke.

Kevätsipuli

Vihreä kevätsipuli tai kesäsipulin varret sopivat erityisesti aasialaissävytteisiin ruokiin. Kokeile kevätsipulia esimerkiksi wokkeihin, raakana salaatteihin tai vaikka munakkaan joukkoon. Se tuo ruokiin kaunista raikasta väriä ja on maultaan mieto.

Shalottisipuli

Shalottisipulit ovat kooltaan pieniä ja kuoreltaan ruskeita. Ne ovat makeita ja mietoja sipuleja. Shalottisipulit sopivat kokonaisina esimerkiksi pataruokiin ja kastikkeisiin. Shalottisipulit kypsyvät nopeasti.

Valkosipuli

Valkosipuli on sipuleista voimakkaimman makuinen ja sopii ruokien maustamiseen. Jo yksi kynsi tuo ruokaan makua. Kuori kynsi ja paloittele tai murskaa se valkosipulinpuristimella ruuan joukkoon. Voit myös paahtaa tai marinoida valkosipulinkynsiä. 

Lähde: Cooktop Cove

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Pirjo muistuttaa, mitä sipulille ei koskaan kannata tehdä – nappaa sipulivinkit: "Ratkaiseva tekijä ruokien maun kannalta"Mitä eroa on keltasipulilla, hopeasipulilla ja punasipulilla? Valinnallasi on väliäOletko koskaan tehnyt sipulille näin? Jamie Oliverin käänteentekevä kikka hämmästyttää: Saa ruoan maistumaan paremmaltaMitä eroa punasipulilla ja keltasipulilla oikeasti on? Tästä tiedät, kumpi kannattaa valita ruokaanKäytätkö kelta- vai punasipulia? Terveyspommista paljastui uutta tietoa – yksi sipuli ylitse muidenTätä sipulia ei kannattaisi koskaan syödä raakana
RuokaniksitKasvisruokavalioValkosipuliMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruokaniksit
  • 4.10.17:32
    Ruoka

    Tee minuutin kikka pakastekorvapuusteille – mielettömän hyvä lopputulos!

  • 3.10.17:13
    Ruoka

    Tiesitkö? Helppo kikka takaa mikropopcornien onnistumisen

  • 23.9.17:17
    Ruoka

    Tiesitkö tätä ketsuppikikkaa? Viimeisetkin tipat pullosta ulos

  • 21.9.09:45
    Ruoka

    Parasta keitettyä parsakaalia: Testaa Samulin kypsennyskikka

  • 20.9.09:43
    Ruoka

    Tiesitkö? Näin parsakaali kannattaakin pestä